120 espècies observades al Bioblitz Osona

El passat dissabte 6 de maig especialistes i voluntaris van observar al voltant de 120 espècies en el Bioblitz realitzat al turó del Castell d'en Planes de Vic en el marc de les Sortides Naturalistes d'Osona

120 espècies observades al Bioblitz Osona.

El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura en el que especialistes de diversos grups de fauna i flora, ajudats per voluntaris, identifiquen el màxim nombre d'espècies en un indret determinat.

Cada any, el Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN) i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM – UVic-UCC) organitzen el Bioblitz Osona en un espai natural de la comarca, en el marc de les Sortides Naturalistes d'Osona.

Enguany, el Bioblitz Osona ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic per explorar la biodiversitat del turó del Castell d'en Planes de Vic, un espai adquirit per l'Ajuntament i obert al públic.

Així, el passat dissabte 6 de maig es van reunir prop de 30 persones, entre experts i voluntaris, i van realitzar diverses activitats d’observació d’ocells, micromamífers i mamífers, flora i papallones diürnes.

Durant tot el matí el Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona va realitzar l’anellament d’ocells, amb un recompte total d’11 espècies anellades i 21 espècies més observades, entre les quals trobem el tallarol de casquet, el cargolet, la mallerenga cuallarga, la mallerenga carbonera, el pit-roig i el rossinyol.

Pel que fa als micromamífers, es van poder identificar el ratolí de bosc i la musaranya comuna. També es van observar 4 espècies més de mamífers: el conill, l’esquirol, la guineu i l’eriçó fosc.

A la sortida d’observació de papallones diürnes s'hi van identificar un total d’11 espècies, destacant-hi l'atalanta, la donzella violeta, la blaveta dels pèsols i la migradora dels cards, entre d'altres.

Finalment, es va realitzar una prospecció botànica on es van identificar al voltant de 70 espècies de flora, entre les quals va destacar la curiosa orquídia Orchis simia o flor del simi.

Aquesta jornada posa en relleu la biodiversitat d’aquest espai de l’Anella Verda i aporta informació valuosa per la futura gestió de l’espai.