9aVic. Curs 2022-2023

Dijous 29 de juny es va dur a terme l'acte de cloenda del curs 2022-2023 del 9aVic, projecte que pretén donar eines als joves nouvinguts per a que puguin participar i formar part activa de la ciutat en les mateixes condicions que la resta de joves de Vic.

9aVic. Curs 2022-2023.

El passat dijous 29 de juny es va dur a terme, a la Biblioteca Pilarín Bayés, l’acte de cloenda del curs 2022-2023 del 9aVic.

1.jpeg


Durant l’acte, tres dels joves que formen part del projecte van llegir el discurs d’agraïment, expressant el que havia significat el 9aVic per a ells, i com el coneixement de la llengua i de diversos espais de la ciutat, els havia ajudat a participar i implicar-se a la vida de la ciutat.


IMG-20230630-WA0067.jpg

Alguns  dels joves van ballar sardanes a ritme de “Coti per Coti” i van cantar i ballar la cançó “Començar. Molt per parlar, molt per viure”, ambdues activitats treballades durant el curs.L’esdeveniment va comptar amb la participació de la regidora de Benestar i Família, Núria Homs i Molist, i la regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa Roca, les quals, juntament amb l’equip de Medi Obert van fer el lliurament dels certificats, a una cinquantena de joves.

Per finalitzar l’acte, es va fer un berenar conjunt, a càrrec de Casal claret.

Enguany, el projecte ha comptat amb la participació de 110 joves.


El Projecte

El projecte 9aVic es va iniciar el curs 2012-2013 amb la finalitat d’atendre joves nouvinguts d’entre 16 i 21 anys des del moment que arriben a la ciutat.  La característica comuna d’aquests joves és que tots tenen un baix o nul coneixement de la llengua catalana, i això fa que la seva inclusió en qualsevol proposta formativa i/o laboral es vegi molt més agreujada ja que aquesta és la llengua vehicular del país. És alhora la llengua de comunicació que els ha de permetre relacionar-se amb altres joves de la ciutat i iniciar relacions d’amistat o laborals que els permetin ampliar la seva xarxa social i alhora augmentar la seva autonomia i desenvolupament personal. 

Aquest projecte pretén donar eines als joves per a que puguin participar i formar part activa de la ciutat en les mateixes condicions que la resta de joves de Vic.  Per això, combina l’aprenentatge del català, amb activitats diverses per a afavorir la vinculació dels joves amb la ciutat de Vic.

El 9aVic està liderat conjuntament pel Vicjove i l’Oficina Municipal d’Acollida, sempre amb el suport i coordinació d’altres àrees i serveis de la ciutat. L’equip d’educadores de Medi Obert, en són les referents.