Formació a professionals sobre Protecció Internacional a Espanya i Catalunya

L'Oficina Municipal d'Acollida ha organitzat, a través de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), dues sessions formatives sobre Protecció Internacional

Formació a professionals sobre Protecció Internacional a Espanya i Catalunya.

L'Oficina Municipal d'Acollida (OMA) ha organitzat dues sessions formatives durant els divendres 28 d'abril i 05 de maig, sobre la Protecció Internacional i Asil, impartides per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR). 

20230505_formació Asil.jpg

32 professionals de diferents àmbits (Càrites Arxiprestal, Creu Roja, Mancomunitat la Plana, Associació Tapís, Consell Comarcal, Oficina Municipal d'Acollida - Ajuntament de Vic, Oficina Igualtat i LGTBI+, Serveis Socials - Ajuntament de Vic I Vic Ocupació) han participat de la formació, la qual ha constat de dues parts. La primera, sobre el marc jurídic en matèria de protecció internacional constituïda pel dret d'asil i la protecció subsidiària, i l'apàtrida, i la segona, sobre programes i suport social a les persones refugiades. 

Durant la propera tardor es duran a terme dues noves sessions, per tal de que més professionals puguin formar-se.

CCAR és una entitat social que treballa des de 2004 a Catalunya per la defensa del dret d'asil i els drets de les persones refugiades i migrades, i executen accions de sensibilització i incidència política i social. Compten amb un equip jurídic que treballa quotidianament per a defensar els drets humans de moltes persones que necessiten protecció internacional (apatrídia, asil, protecció subsidiària i altres figures de protecció temporal), oferint un acompanyament legal durant el procediment al nostre territori. 

A Vic, des del 2022, s'ofereix l'assessorament legal i jurídic per sol·licitants d'asil des de l'OMA. En cas de necessitar el servei, cal contactar amb l'OMA per sol·licitar cita concertada.