La cançó "Som d’on volem!" dels joves del 9aVic rep una menció al premi Hip Hop per la Pau 2024

Joves del projectes 9aVic durant el lliurament de premis del Concurs Hip-hop per la Pau.
Joves del projectes 9aVic durant el lliurament de premis del Concurs Hip-hop per la Pau

Aquest mes d'abril, un grup de joves vinculats al projecte del 9aVic 2022-2023, han assistit a la cerimònia de lliurament dels premis del 8è Concurs de Hip-hop per la Pau, organitzat per l'Institut Català Internacional per la Pau. Durant l'acte han rebut una menció especial per la seva cançó "Som d'on volem", en la que el jurat ha valorat positivament el treball de grup que reflecteix l'obra, mostrant la importància del hip-hop com a eina d'inclusió social.

El Concurs de Hip-Hop per la Pau te per objectiu visibilitzar el compromís i la creativitat dels joves en l'àmbit de la cultura de pau. S'adreça a noies i nois de Catalunya d'entre 12 i 25 anys interessats en reflexionar sobre la pau, la no-violència i els drets humans a través de la música. En aquesta edició s'havien presentat 41 propostes de diferents centres educatius i entitats de Catalunya.

Des del projecte d'acollida de joves 9aVic, l'estiu passat es va treballar per a crear un rap per plasmar una mica la seva situació i el què ha suposat el seu procés migratori i la seva arribada a la ciutat. Durant tot el mes de Juliol, acompanyats per en Miquel Casadevall i en Gil Pratsobrerroca, van crear la lletra de la cançó "Som d'on volem", i la van poder gravar a l'espai Lab Ausa de la Biblioteca Pilarin Bayés, de la ciutat.

Podeu visualitzar el rap a través del canal de youtube del Vicjove o a al següent enllaç