Sessions de sensibilització lingüística

La Comissió Lingüística de Vic organitza sessions de sensibilització lingüística a professionals, emmarcades dins del Pla d'Acció de la Llengua, presentat el passat 17 d'abril del 2024

Benvinguda a la primera sessió del taller de sensibilització lingüística a càrrec de la regidora Núria Homs.
Benvinguda a la primera sessió del taller de sensibilització lingüística a càrrec de la regidora Núria Homs

Aquest mes d'abril, des de la Comissió Lingüística de Vic, hem iniciat un taller per reflexionar sobre les actituds lingüístiques relacionades amb l'ús del català i per adoptar bones pràctiques d'atenció a les persones, dirigit a professionals de l'àmbit de joventut de la ciutat. Han participat 17 professionals de diferents serveis: Vicjove, Escola Albir, Programa Aurora, Vicocupació, Serveis Socials, Sostre 360 i Consell Comarcal d'Osona. 


El taller, format per dues sessions, té l'objectiu de garantir el dret d'elecció de llengua, afavorir la inclusió social i la igualtat d'oportunitats, oferir una millor atenció i actuar amb responsabilitat lingüística en l'àmbit professional. I s'emmarca dins del Pla d'Acció de la Llengua de la ciutat, presentat a la ciutadania la setmana passada per l'Ajuntament de Vic.


Es preveu realitzar de forma trimestral aquesta acció, amb professionals dels diferents àmbits de treball de la ciutat, com ara l'àmbit social, esportiu, atenció al públic, lleure, etc. 


La dinamització de les sessions va a càrrec de professionals del Centre de Normalització Lingüística d'Osona.