Dia internacional de la presa de consciència de l’abús i el maltractament a les persones grans

Des de la Comissió de Persones grans de Vic s'han organitzat lectures i reflexions a diferents espais de la ciutat.

Programació.
Programació

En el marc del Dia internacional de la presa de consciència de l’abús i el maltractament a les persones grans, que té lloc avui dia 15 de juny, la Comissió de Persones Grans de Vic, ha organitzat unes lectures de Relats amb tracte a diferents espais de la ciutat de Vic, alguns d'ells dirigits a usuaris i residents però d'altres, com l'acte programat al Centre Cívic Joan Triadú son oberts a la ciutadania en general. L'activitat està programada a les 18:30h i l'accés és lliure i gratuït.

Els Relats amb tracte, són un recull d’històries elaborades per l'equip promotor del projecte Tracta'm bé amb l’objectiu de donar a conèixer diferents tipus d’abusos que poden patir les persones grans, a partir de relats propers i quotidians. El projecte Tracta'm bé va néixer l'any 2012 de la mà d'un grup de professionals del Consell Comarcal del Solsonès i durant més d'una dècada s'ha anat estenent per diferents comarques del territori. La Comissió de Persones Grans de Vic va implementar-lo ara fa 3 anys a la ciutat de Vic.

La Comissió de Persones Grans està formada per professionals de diferents àmbits de la salut, social, psicologia, cossos de seguretat i entitats del tercer sector que treballen amb i per a les persones grans, i persones grans usuàries de diversos serveis i que formen part de diverses entitats de la ciutat. Un dels eixos de treball d’aquesta comissió és promoure actuacions que ajudin a reduir la solitud i el maltractament de les persones grans de Vic.

La Comissió es reuneix mensualment i al llarg de l'any organitzen diversos actes per tal de visibilitzar i donar veu a aquestes situacions de vulnerabilitat i manca de bon tracte cap a les persones grans. De la mateixa manera procuren ser presents a les xarxes socials i als mitjans de comunicació de forma periòdica.

El projecte disposa també d'una exposició itinerant formada per vuit plafons que s'exposen conjuntament a diferents espais de la ciutat de Vic; en cada plafó s'hi mostren escenes quotidianes de bon tracte i s'acompanyen de reflexions que ajuden a la ciutadania a parar-se i a pensar.

Per trencar els abusos, cal trencar silencis