El centre obert continua amb el seu treball de prevenció i tractament socioeducatiu

Nens i nenes de la ciutat de Vic i les seves famíies reben acompanyament i orientació educativa amb la seva participació al centre obert.

El centre obert continua amb el seu treball de prevenció i tractament socioeducatiu.

El centre obert municipal continua amb el seu treball d'acompanyament a les famílies  en el seu procés d'apoderament personal i familiar, dotant de recursos i habilitats que millorin les seves capacitats parentals, sense oblidar el treball de les emocions i de totes les àrees vinculades al creixement i la convivència. 

 

Actualment hi participen més de 50 infants i adolescents, distribuïts en dos grups ( primària/secundària), i que assisteixen al servei dos dies a la setmana. Paral·lelament, i en la mesura que la situació epidemiològica ho permeti, es va reincorporant la participació en les activitats comunitàries i de ciutat. 


Les propostes educatives del centre obert s'estructuren al voltant de quatre programes ( lleure, psicosocial, salut i comunitari) amb la finalitat de donar suport a les mancances educatives i emocionals de cada infant i/o de les seves famílies i obrint sempre la possibilitat de la seva participació en les activitats extraescolars, de lleure i esportives de la ciutat.

 

Dins del treball del centre obert, amb i per la ciutat, s'incorporaran alumnes dels cicle formatiu d'integració social com a voluntaris, amb la finalitat que puguin ampliar la seva formació i aplicar els seus coneixements teòrics en el seu treball amb les famílies i els infants. La figura professional de l'integrador social és una de les que la llei contempla com a possible dins l'equip educatiu de caire multidisciplinar que condueix el centre obert.