Formem a persones per a la millora de l’ocupació

Dotze persones aturades de llarga durada, d’entre 30 i 60 anys, participen en la formació organitzada pel departament de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració de l’Associació Tapís.

Formem a persones per a la millora de l’ocupació.

El dia 6 de novembre de 2023 es va iniciar la formació de neteja integral per a persones aturades de llarga durada, que sorgeix de les necessitats detectades des de Serveis Socials amb la col·laboració de l’Associació Tapís. Aquesta formació ha permès adquirir als participants competències i habilitats per afavorir la inserció sociolaboral en tasques de neteja integral.

 

La metodologia de la formació ha estat teòrica i pràctica aportant coneixements sobre els productes de neteja, processos, tècniques i conceptes generals de neteja i desinfecció. Així com fomentar i desenvolupar la participació, la presa de consciència i la millora de les competències transversals.

 

La formació ha tingut una durada de 40 hores durant 13 sessions. Aquest format ha permès establir un treball individualitzat amb els participants, a través de les seves mancances i fortaleses, amb l’objectiu de millorar les competències laborals i de neteja integral de cadascú.

 

Ara, des del Servei Vic Ocupació es continuarà acompanyant a aquests participants en la recerca laboral i la millora de les competències per poder assolir la inserció laboral.

 

Aquesta experiència positiva ha estat l’inici de futures col·laboracions amb entitats de Vic per a la millora de la inserció laboral de la ciutadania.