Iniciem una nova edició del grup d’ajuda mútua per a cuidadors i cuidadores de persones amb demència

Els grups de suport emocional i ajuda mútua són un espai de relació, acompanyament i suport emocional

Iniciem una nova edició del grup d’ajuda mútua per a cuidadors i cuidadores de persones amb demència.

El passat 5 de novembre es va celebrar el dia internacional de les Persones Cuidadores. Aquesta data va néixer l’any 2014 per reconèixer la tasca realitzada per aquests. La persona cuidadora és aquella que dóna el suport que es requereix per l’atenció i la cura d’una altre persona que es troba en situació de dependència, ja sigui per malaltia, discapacitat o edat avançada, ja sigui de forma transitòria o definitiva, per satisfer les necessitats bàsiques i contribuir el la millora de la qualitat de vida.

 

Per donar suport a aquests cuidadors i cuidadors es creen els Grups de Suport Emocional i d’Ajuda Mútua (GSAM), que són un espai que permet que la persona cuidadora pugui expressar els sentiments, emocions i preocupacions associades a la cura. L’objectiu d’aquest és la millora de la qualitat de vida de la persona cuidadora, la reducció de l’impacte negatiu que pot provocar la cura de llarga durada i crear un espai de relació entre persones en situació similar, perquè comparteixin les seves necessitats, preocupacions i també els seus coneixements.

 

Des del Departament de Benestar i Família hem iniciat una nova edició del GSAM, moderat per una psicòloga.

Aquest dilluns dia 21 de novembre ha estat la primera sessió de les 10 que estan programades i que es realitzen a les dependències de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic.