L'Ajuntament de Vic felicita l'Agustina Fageda pel seu centenari

Agustina Fageda va néixer el 18 de maig de 1924 a Sant Pere de Torelló i amb 25 anys va anar a viure a Vic

L'alcalde de Vic, Albert Castells, la regidora de Benestar i Família, Núria Homs, amb l'Agustina Fageda i la seva família.
L'alcalde de Vic, Albert Castells, la regidora de Benestar i Família, Núria Homs, amb l'Agustina Fageda i la seva família

L'Ajuntament de Vic va visitar la centenària Agustina Fageda amb motiu dels seus 100 anys, que va complir el 18 de maig. Tal com marca la tradició, se li va fer entrega d'un ram floral i una carta de felicitació per part de l'alcalde, Albert Castells, i la regidora de Benestar i Família, Núria Homs. 

L'Agustina va néixer a Sant Pere de Torelló i quan es va casar, amb 25 anys, va traslladar-se a Vic amb el seu home, d’on era originari. Mare de dos fills, l'Ester i el Josep Maria, actualment viu amb la seva família al barri d'Osona. Una de les coses de les quals està orgullosa és que té dos besnets amb qui pot compartir el seu temps lliure. 

L'Agustina va explicar a l’alcalde i la regidora que gaudeix del seu dia a dia en companyia de la seva família, sortint a passejar o comprant a Vic, que li agrada fer ganxet, mirar concursos de televisió i que fa servir el telèfon mòbil per jugar a trencaclosques. També va fer saber que els seus pares havien estat campaners de la Pietat, o que quan era jove, durant la Guerra, amb la seva mare havia preparat i servit dinars als refugiats. També recordava els estius que passaven a la riera de Sant Pere de Torelló, o bé les moltes capses d'escacs que havia preparat seguint la tradició de fusta del seu poble natal.