Vic habilita set apartaments d’allotjament temporal per a dones en situació de vulnerabilitat

El nou dispositiu d’emergència social acompanyarà dones monoparentals, i als seus fills i filles, fins que obtinguin una alternativa residencial i recuperin la seva plena autonomia

Menjador cuina d’un dels apartaments d’urgència social.
Menjador cuina d’un dels apartaments d’urgència social

L’Ajuntament de Vic habilita set apartaments per oferir allotjament temporal a dones monoparentals, i els seus fills i filles, que necessiten un domicili familiar alternatiu i un servei acompanyament per resoldre situacions sobrevingudes.

 

Els nous habitatges d’emergència social compten amb un menjador cuina, una habitació i lavabo. A més, es disposa d’una sala polivalent compartida per desenvolupar-hi diverses activitats de forma conjunta amb la resta d’usuàries per afavorir-ne l’apoderament.

 

La regidora de Benestar i Família, Núria Homs, destaca que el principal objectiu és teixir una xarxa de suport per a les dones i els seus fills i filles, així com establir un pla conjunt per determinar el futur en un altre allotjament, ja sigui especialitzat o autònom.

 

El dispositiu d’emergència social oferirà acompanyament a les dones i primogènits en el moment de reubicar-se, es farà costat per adaptar-se a la nova situació i es donarà un cop de mà en la recomposició. L’estada temporal permetrà conèixer les necessitats per tal de donar-hi suport en la primeres fases de la intervenció. L’acompanyament serà intensiu a l’inici, sempre adaptant-se al desig de les dones, i s’anirà atenuant progressivament per tal que pugin recuperar la seva plena autonomia.

 

El servei d’allotjament d’urgència és de caràcter temporal, fins a un màxim de mig any, a l’espera de poder accedir als altres serveis d’acolliment o alternatives residencials. Homs subratlla que es fa un salt qualitatiu en l’atenció que ja s’estava donant a les dones i als seus fills i filles en situació de vulnerabilitat social.

 

L’accés al servei es farà efectiu a través dels serveis socials. Un equip format per professionals del treball i educació social les acompanyaran fins que tinguin una alternativa residencial, ja sigui a Vic o en un altre municipi.

  

A hores d’ara hi ha quatre mesos d’espera per disposar d’una plaça a un centre residencial d’acollida, amb el nou dispositiu d’emergència social a Vic es garantirà una atenció professional mentre s’està pendent d’una plaça definitiva.

 

Habitació d’un dels apartaments d’urgència social

   Habitació d’un dels apartaments d’urgència social