Els carrers i places de Vic s’ompliran d’activitats amb el programa “Les tardes d’estiu al carrer!”

La 9a edició compta amb un programa d’11 setmanes d’activitats per a infants, joves i famílies, iniciant-se el 26 de juny i finalitzant el 8 de setembre de 2023

Els carrers i places de Vic s’ompliran d’activitats amb el programa “Les tardes d’estiu al carrer!”.

Les tardes d’estiu al carrer!, arriben a la 9a edició amb una proposta comunitària d’activitats socioeducatives i lúdiques als carrers, parc i places de Vic destinades a infants, joves i les seves famílies durant el període de vacances escolars d’estiu, per millorar la convivència i reforçar el sentiment de pertinença als barris i la ciutat.

L’objectiu de Les tardes d'estiu al carrer!, és que el carrer esdevingui un espai socioeducatiu amb la finalitat de treballar les relacions positives entre els infants i joves, inclusives i equitatives, fomentant la cultura de la pau i la resolució de conflictes, així com adquirir estils d'oci saludable. Alhora el programa s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) previstos a l’agenda 2030, contribuint a la lluita contra les desigualtats i les injustícies socials, així com combatre el canvi climàtic.

D'aquesta manera es vol continuar treballant per arribar a una societat més justa i equitativa, i amb infants i joves preparats, crítics, solidaris i compromesos amb el món.

Activitats esportives

Les tardes d’estiu al carrer!, també inclouen un seguit d’activitats esportives per fomentar l’activitat física entre el públic més jove. Pel que fa a Vic Esportnet, aquesta edició se continua apostant per una oferta multiesportiva, per a infants i joves entre 8 i 16 anys, del 3 al 27 de juliol. Mitjançant la pràctica esportiva es vol incentivar la reflexió entorn els valors del treball en equip, el diàleg i el respecte entre d’altres, així com millorar la cohesió social als barris i la ciutat. Les inscripcions es poden fer presencialment a Vicjove, a diferents pistes esportives de la ciutat o telemàticament a www.viuelcarrer.cat

Alhora, cada tarda de 5 a 8 del vespre, de dilluns a divendres, del 26 de juny al 18 d’agost, s’obrirà el camp de l’OAR per a la pràctica esportiva lliure. Per a més informació sobre la normativa i les condicions d’accés es pot consultar aquí.

Programa comunitari 

La construcció del programa s’ha desenvolupat a través d’un treball comunitari amb diferents entitats sense ànim de lucre, col·lectius ciutadans i departaments municipals, aconseguint així una proposta que inclou activitats diverses, riques i que representen part de la xarxa associativa present a la ciutat. Aquestes aborden una àmplia varietat de formats, presentades com  a tallers, espectacles, exhibicions, jocs, etc.

Aquest any Les tardes d’estiu al carrer!, s’iniciaran el 26 de juny i finalitzaran el 8 de setembre 2023, amb un total d’11 setmanes d’activitats i més de 50 propostes a l’espai públic. Comptaran amb la participació de 35 d’entitats i altres col·lectius del municipi. Aquesta col·laboració entre iniciatives públiques i privades sense ànim de lucre fa que diversos agents socials esdevinguin corresponsables en l’oferta d’una programació de ciutat pensada per infants, joves i les seves famílies des d’una òptica comunitària i transversal.

Les tardes d'estiu al carrer!, es van iniciar l'any 2015 en el marc del projecte ICI d'Intervenció Comunitària Intercultural de Vic i s'han pogut realitzar, de manera ininterrompuda i malgrat la pandèmia, des de llavors. Aquest projecte, impulsat per l'Ajuntament de Vic i diverses entitats i institucions de la ciutat, compta amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i la Fundació la Caixa.

 

Consulta la programació aquí.

 

Entitats i institucions participants

Associació Tapís, Biblioteca Pilarin Bayés, Club Atlètic Vic, Club Natació Vic-ETB- , Colla del Nen, Colla del Merma, Colla de la Vella, Consell de Barri del Remei, Creu Roja a Osona, Escola de la Pau: Infants, Adolescents i Joves - Casal Claret, Fàbrica de Somnis, Geganters i Grallers del carrer de la Riera, Grup d’Afrodance de Vic, Joves del barri, La Farinera. Centre d’Arts Visuals de Vic, La Fera Ferotge, OAR Vic, Osona Rugbi Club, Ressò: mercat social de la reutilització (Associació Tapís, Osonament -a través de la Fundació Areté-, Associació Ashes, La Fera Ferotge i la Fundació Trueta), Sagals d’Osona, Taula d’entitats de diversitat funcional de Vic (Associació TEA - Asperger d’Osona, Fundació l’Esguard i ONCE), Unió Excursionista Vic, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Xarxa 0 – 3 de Vic