Ja està disponible la Comunitària, el pòdcast de la Mostra d'Entitats 2023

El dissabte 6 de maig Vic va acollir de nou a la Mostra d'Entitats, un esdeveniment que reivindica la tasca del teixit associatiu de la ciutat. Enguany va comptar amb La Comunitària, un projecte que vol fomentar l’apoderament digital a través de la creació d’una xarxa de pòdcast comunitari. Un recurs útil i a l’abast per a totes aquelles entitats i col·lectius amb interès en crear els seus propis continguts.

Ja està disponible la Comunitària, el pòdcast de la Mostra d'Entitats 2023.

El passat mes de maig es va celebrar la 19a Mostra d’Entitats a Vic, dia en què es va presentar La Comunitària, una iniciativa que vol ajudar a teixir una xarxa de pòdcast comunitari. La proposta va tenir les associacions presents a la Mostra com a principals protagonistes, participant de l’enregistrament en directe d’un programa de pòdcast. Trobareu el vídeo en aquest enllaç.


Fins a una dotzena d’entitats van poder passar pels micròfons de La Comunitària. No només van poder explicar els seus projectes sinó que també van fer un petit tast sobre com es pot fer un pòdcast amb recursos a l’abast; es tracta d’un format adaptable que pot repercutir positivament tant en la cohesió interna de les entitats com, òbviament, des del punt de vista de la comunicació de les seves activitats.


Amb l’acompanyament de quatre participants del taller de pòdcast de la programació de “Tardes Joves”, que es fa durant aquest mes al medialab de la Biblioteca Pilarin Bayés, es va muntar un set enmig del Passeig que va servir per enregistrar el programa. La iniciativa es va voler presentar com “l’altaveu de la Mostra” i va poder seguir-se en directe.


La Comunitària, integrada a La Digital

Està previst que el contingut generat durant la Mostra d’Entitats en aquesta estrena de La Comunitària estigui disponible ben aviat i que es pugui integrar dins de La Digital, el nou canal de continguts digitals que impulsa l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic. El canal ja té disponibles els primers vídeos d’enregistraments musicals duts a terme a l’espai Lab de la Biblioteca.


Un recurs per a les entitats

A partir d’ara, qualsevol entitat o col·lectiu ciutadà que ho vulgui, podrà sol·licitar acompanyament i formació per poder dur a terme els seus propis continguts i generar xarxa amb d’altres col·lectius que tinguin el mateix propòsit, amb l’objectiu de compartir experiències i alhora amplificar l’abast de les seves accions. Si et vols endinsar en el mon del pòdcast o vols ajuda per començar a generar els teus propis continguts, pots escriure a viclab@vic.cat