La VII Jornada de Salut Comunitària de Vic tanca amb un centenars d’assistents i un nou format

Dijous 18 de gener es va celebrar la 7a edició de la Jornada de Salut Comunitària de Vic, sota el títol “Cap a un treball en xarxa efectiu en salut comunitària”

La VII Jornada de Salut Comunitària de Vic tanca amb un centenars d’assistents i un nou format.

El passat dijous 18 de gener es va celebrar al Paranimf de la UVic-UCC la VII Jornada de Salut Comunitària de Vic: cap a un treball en xarxa efectiu en salut comunitària. La Jornada va tenir lloc de les 9 del matí fins a les 2 del migdia, seguint un nou format en què la primera part constava de diferents ponències i presentacions, i la segona part va ser més pràctica amb taules de treball i de debat i un World Cafè.

Van inaugurar la Jornada, Alba Oms i Llobet, gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, i Xavier Farrés i Fabré, regidor de Salut pública, Ciutadania i barris, i Participació de l’Ajuntament de Vic, donant la benvinguda a un centenar de persones assistents. Seguidament, es va poder presentar el nou Pla Local de Salut de Vic 2023-28, a càrrec de Roser del Val i Plana, tècnica de Salut pública de l’Ajuntament de Vic, i Marta Vilanova-Vilà, infermera, doctora en Salut Pública i directora d’Amb Salut.

Marta Mas i Emma López, tècniques d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Sabadell, van presentar el projecte “Som Torre-Romeu: procés comunitari a Sabadell”, explicant l’experiència del treball en xarxa al territori i com aquest ha anat evolucionant i adaptant-se des de la seva creació fins a l’actualitat. Amb la ponència “La comunicació efectiva com a pont entre el treball en xarxa i la comunitat”, Margarida Mas Sardà, metgessa, directora de Galènia Comunicació Mèdica i delegada territorial de l’Associació Nacional d’Informadors de la Salut a Catalunya, ens va parlar sobre com fer arribar què fem al nostre públic objectiu, així com els reptes que presenta la comunicació avui dia. Posteriorment, per tancar la primera part de la Jornada, el doctor en psicologia social, Rubén David Fernández Carrasco, docent a la facultat de psicologia de la UB i docent en el Màster Oficial en Salut i Comunitat de la facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC), exposa “Podem dir que treballem en xarxa?”, on presenta què li diem treball en xarxa i què és realment.

Entre les diferents ponències i presentacions, Griselda Riera, fisioterapeuta de EAP Vic Sud,  va dinamitzar una pausa activa per a les persones assistents amb uns exercicis senzills per evitar passar molta estona seguida asseguts i millorar la postura corporal.

La segona part de la Jornada es va centrar en dues taules de debat dinamitzades pels ponents sobre els dos eixos principals, la comunicació i el treball en xarxa, així com un World Cafè sobre actius en salut a la ciutat de Vic.

 

Maria Dolors Coll i Areñas, cap de Servei de Promoció de la Salut a la Catalunya Central de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, va fer el retorn de les conclusions extretes de les taules de treball i de debat, així com el treball a fer a partir dels actius en salut que havien sorgit al World Cafè.

La cloenda de la VII Jornada de Salut Comunitària de Vic va ser a càrrec de Míriam Torres i Moreno, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC.

 

La VII Jornada de Salut Comunitària de Vic ha estat organitzada per la comissió de treball de la Taula de Salut Comunitària de Vic, formada per tècniques de l’Ajuntament de Vic, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, EAP Vic, UVic-UCC i l’Institut Català de la Salut.