Les Tardes d'estiu al Carrer 2022 tanca la programació amb més de 50 activitats realitzades

La vuitena edició de les Tardes d’estiu al Carrer, emmarcades al projecte Viu el carrer!, ha estat marcada enguany per la nova organització escolar, allargant la programació fins el 27 de setembre.

Cartell Tardes d'estiu al Carrer! 2022.
Cartell Tardes d'estiu al Carrer! 2022

 

Després de dos anys marcats per la pandèmia de la COVID-19, les Tardes d’estiu al Carrer han tornat, oferint un gran ventall d’activitats per a tots els públics a diferents parcs i places de la ciutat de Vic.

 

Aquestes han estat desenvolupades a diferents parcs, places i espais amb la finalitat d’abordar diferents barris del municipi, adreçades a infants, joves i famílies. Aquesta diversificació de perfils ha permès donar la màxima cobertura presentant propostes que facilitaven així la conciliació i el retrobament de diverses realitats de les famílies de la ciutat.

 

Les activitats han estat organitzades per entitats i institucions del municipi, amb el suport econòmic de la Fundació “la Caixa”. Han estat propostes esportives, musicals, culturals, artístiques i altres àmbits pròpies de cada entitat. Paral·lelament, el programa incorporava accions del COP!, de Nits Orientals i Festa Major, de manera que s’ha pogut oferir una programació diària d’activitats i propostes en el mes de juliol. Durant el mes d’agost s’ha realitzat una activitat per setmana, i el mes de setembre s’ha tornat a ampliar l’oferta d’activitats.

 

ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS I PERFILS

Tardes d’Estiu al Carrer persegueix la finalitat d’oferir a la ciutadania moments de retrobament tot fomentant la cohesió social i la convivència, des d’una mirada intercultural i comunitària, cobrint principalment les vacances escolars d’estiu. Així doncs, s’han realitzat un total de 52 propostes amb la participació i la col·laboració de 42 entitats sense ànim de lucre i institucions.

 

En relació a la participació ha augmentat considerablement en comparació els dos últims anys marcats encara per la pandèmia, amb una participació total d’unes 5300 persones en tot el projecte de Tardes d’Estiu al Carrer!, entre el 27 de juny fins el 27 de setembre.

 

Seguint la línia dels anys posteriors, a banda d’oferir activitats infantils, juvenils i familiars, també s’han incorporat activitats per la franja 0-3, amb una participació molt elevada. Aquesta incorporació ha permès la participació d’Escoles Bressol Municipals de Vic i de l’Espai Familiar.

 

En aquesta edició destaquem la gran variabilitat d’activitats, des de tallers, concerts i espectacles, que han permès donar visibilitat a les diferents entitats i organismes de la ciutat. A banda, destaquem la implicació dels i les joves voluntaris del Show Freestyle, de la Competició de Scooter, els Afrodance i de l’Urban Fest, que han fet possible, juntament amb les dinamitzadores i les educadores de carrer de l’Ajuntament de Vic, mostrar diferents possibilitats lúdiques existents del municipi.

 

Les activitats s’han dut a terme a 26 parcs i places al llarg de 12 barris de la ciutat de Vic. S’ha volgut prioritzar sobretot àrees del sud de la ciutat, desenvolupant nombroses activitats al barri del Remei, al barri d’Osona, Santa Anna, entre d’altres. També, però, s’han situat diferents accions a altres zones de la ciutat i al centre, com per exemple a la Rambla del Passeig o al Parc Xavier Roca i Viñas.

 

Podeu visualitzar el vídeo resum en aquest enllaç.

 

 

ESPORTNET 2022 CONTINUA PROMOVENT ACTIVITATS ESPORTIVES PER FOMENTAR L’ACTIVITAT FÍSICA I ELS VALORS AL CARRER

 

Paral·lelament a la programació de Tardes d’Estiu al Carrer, s’ha desenvolupat la proposta d’Esportnet 2022 per infants i adolescents d’entre 8 a 16 anys. Aquest any ha comptat amb la participació de 80 infants i adolescents distribuïts en tres categories – benjamí, aleví i infantil – en funció de la data de naixement. Cal destacar la participació femenina d’aquesta edició comptant amb un grup sencer de nenes.

 

Al llarg del més de juliol s’han dinamitzat diferents pistes del municipi amb la finalitat de promoure l’activitat física i sobretot per treballar els valors de convivència i cohesió social. A banda ha ajudat a afavorir que diversos infants comparteixin un espai on han practicat esports elegits segons els seus interessos.

 

A banda, seguint les edicions anteriors, aquest any l’OAR Vic juntament amb l’Ajuntament de Vic han tornat a obrir les portes oferint a la ciutadania una part de les instal·lacions esportives de l’entitat. Aquesta obertura s’ha adreçat principalment a infants i joves de 6 a 18 anys amb la finalitat que aquests hi poguessin accedir lliurement i fer ús de l’espai amb la supervisió de dos monitors. Aquesta iniciativa busca donar més alternatives als infants i ampliar els espais on els infants puguin dur a terme diferents activitats físiques. L’horari d’obertura ha sigut de dilluns a divendres de les 5 de la tarda a les 8 del vespre. Durant aquest període la participació ha sigut molt elevada i hi ha accedit al voltant d’una vuitantena d’infants.

 

Finalment, s’ha tornat a comptar amb dues monitores de carrer que han dinamitzat diferents parcs, places i espais de la ciutat. L’objectiu principal és oferir als infants activitats lúdiques, de manera informal i no programades. Així doncs, des de l’1 de juliol fins a la segona de setembre aquesta figura ha permès que infants de diferents barris tinguin l’oportunitat de participar en diferents alternatives de joc i en diversos tallers.