Més de 40 infants participen a la 2a Cursa Infantil Adaptada a Vic

Vic ha acollit la segona cursa infantil adaptada amb èxit de participació.

Més de 40 infants participen a la 2a Cursa Infantil Adaptada a Vic.

 

 

Vic ha acollit la segona cursa infantil adaptada amb èxit de participació. Infants de fins als 12 anys amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres han pogut participar en una cursa adaptada a les seves necessitats físiques i cognitives.

El regidor d’Esports, Titi Roca, ha remarcat que activitats com aquesta visibilitzen l’activitat física i l’esport des de l’àmbit de salut, fent de Vic una ciutat encara més saludable amb la voluntat de seguir avançant en l’esport accessible per a tothom.

El recorregut de la cursa ha sigut lineal i ha comptat amb diferents distàncies (10, 20, 30, 40 o 50 metres), a escollir segons la capacitat de cada participant. La cursa s’ha estructurat en funció de les necessitats dels participants. En aquest sentit, a les 10 del matí s’ha corregut la cursa amb menys estímuls auditius on hi han participat infants amb certes dificultats per tolerar els sorolls. Enguany, els padrins de la cursa han sigut l’Enric Riera i en Marc Checa.

Pel que fa als resultats aquesta ha estat una cursa no competitiva que no ha donat premis per les posicions d’arribar, sinó que ha lliurat un obsequi de participació a cada participant. La segona cursa infantil adaptada de Vic ha sigut possible gràcies a la coorganització del Consell Esportiu d’Osona i la col·laboració de les entitats de la Taula de Diversitat Funcional. D’altra banda, la feina dels col·laboradors i voluntaris ha sigut imprescindible per fer-ho possible.