Prop de 300 persones participen en la caminada popular “Fent Camí” organitzada per la Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic

L’acte s’emmarcava en la Festa de l’Esport de Vic i incloïa tres itineraris accessibles que concloïen en un esmorzar conjunt de tots els participants

Prop de 300 persones participen en la caminada popular “Fent Camí” organitzada per la Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic.

El passat diumenge la ciutat de Vic va acollir la cinquena edició de la caminada “Fent Camí”, una jornada que posa el focus en els drets i les capacitats de les persones amb diversitat funcional. Els anys anteriors aquesta caminada s’organitzava a finals del mes de novembre, tot i que enguany es va modificar la data per intentar que el bon temps contribuís a aconseguir una participació més elevada i, per tant, un major impacte. I efectivament es van assolir els objectius superant totes les expectatives arribant als pràcticament 300 participants, els quals van poder gaudir dels espais agrícoles del sud de la ciutat i la riba del riu Gurri.

 

A les deu del matí es van reunir al punt de sortida, el pati de l’escola Joaquim Salarich, i des d’allà van sortir els tres grups que recorrien els recorreguts de 2,5 km, 5 km i 10 km respectivament. Gràcies a la col·laboració de la Unió Excursionista de Vic es va garantir que els tres itineraris fossin accessibles per afavorir la participació de totes les persones, independentment de les seves capacitats o necessitats especials.

 

Al llarg dels diferents recorreguts els participants s’anaven trobant amb un seguit de preguntes que havien elaborat les entitats de la Taula de Diversitat Funcional. Aquestes giraven entorn de les diferents organitzacions i als col·lectius de persones als que representen, una forma de visibilitzar aquesta realitat i posar de manifest que segueixen havent-hi molts reptes a treballar per avançar cap a una societat més inclusiva.

 

La participació del teixit associatiu de Vic es va fer palesa en la pròpia organització de la caminada. La Fundació l’Esguard, Osonament i l’Associació de Veïns del Sucre van donar un cop de mà amb la logística i les inscripcions de la caminada, des de la Unió Excursionista de Vic van marcar i guiar els diferents recorreguts, i des de l’Agrupació de Sords van proporcionar avituallament als participants del recorregut de 10 km.

 

 

La Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic

 

La Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic està formada per les següents entitats: Associació Diversitat Funcional d'Osona (ADFO), Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Osona (AFMADO), Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona (AFMMO), Associació TDAH Osona, Agrupació de Sords de Vic i Comarca, Associació de Pares del Crall, Associació TEA-Asperger d’Osona, Organització Nacional de Cecs Espanyols-Agència Administrativa de l'ONCE a Vic, Osonament, Fundació l’Esguard, Fundació Sant Tomàs i la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta.