Vic celebra el segon Iftar Comunitari de la ciutat amb un gran èxit de participació

El passat dissabte diverses entitats musulmanes de Vic i el Casal Claret han organitzat un àpat per donar a conèixer la celebració del Ramadà i posar fi al dejuni conjuntament, en un acte de germanor i coneixença mútua entre persones de diferents sensibilitats religioses i atees

Vic celebra el segon Iftar Comunitari de la ciutat amb un gran èxit de participació.

 

 

Des del passat 22 de març i fins el proper 20 d’abril aproximadament, la comunitat musulmana d’arreu del món celebra el Ramadà, una de les festivitats més importants per aquest col·lectiu on el dejuni, l’oració i la reflexió en són els tres pilars principals. Vic és una ciutat plural pel que fa a orígens i creences, i amb la voluntat de continuar promovent aquesta gran riquesa cultural, per segon any consecutiu ha comptat amb un Iftar Comunitari obert a tota la ciutadania.

 

La paraula àrab “Iftar” fa referència a l’àpat nocturn amb què es trenca el dejuni diari durant el mes del Ramadà. Amb la mirada posada en una societat més cohesionada i oberta a la diversitat, aquesta jornada intercultural vol ser un espai de trobada i coneixença entre persones de creences diverses. Així, més de 200 persones es van reunir a la Central per celebrar aquesta festa tan especial per la comunitat musulmana i gaudir de deliciosos menjars tradicionals.

 

L’acte va comptar, també, amb la presència de diferents autoritats, centres educatius, representants del teixit associatiu i veïns i veïnes de la ciutat, convertint l’esdeveniment en una gran oportunitat per seguir afavorint la bona convivència i cohesió a la ciutat.  

 

Aquesta segona edició de l’Iftar Comunitari de Vic ha estat organitzat i impulsat per part de l'Associació Mà Solidària, el Centre Cultural Islàmic, African Muslim Association, Projecte Kun Rahma, el Casal Claret i l'Ajuntament de Vic.