Vic es prepara per celebrar el Carnestoltes

Aquest dissabte 17 de febrer es celebrarà la festa de Carnestoltes amb una rua pels barris del sud de Vic

Cartell del Carnestoltes de Vic 2024.
Cartell del Carnestoltes de Vic 2024

El dissabte 17 de febrer es celebrarà el Carnestoltes de Vic al voltant dels barris del sud de Vic. Les associacions de veïns d'Horta Vermella i el Remei han organitzat un any més la festa de Carnestoltes de Vic, amb la col·laboració de les associacions de veïns de La Calla, Serra-de-Senferm, Caputxins, Santa Anna i El Sucre, i amb el suport de l'Institut La Plana, la Comunalitat de Vic, L'Atlàntida i l'Ajuntament de Vic. L'edició d'enguany seguirà la temàtica de la Pau, escollida per l'organització.

El cartell del Carnestoltes de Vic 2024 va ser escollit en el concurs organitzat a l'Institut La Plana, amb la col·laboració de L'Atlàntida. El disseny de Sylwester Krochmal, alumne de 2n d'ESO, va resultar guanyador entre una vintena de propostes presentades per alumnat del centre.

S'han realitzat activitats prèvies al Carnestoltes com ara un mercat d'intercanvi de disfresses, amb la col·laboració de la Comunalitat de Vic, i un taller de disfresses amb materials reciclats, el passat diumenge 4 de febrer. Des de l'Ajuntament de Vic, junt amb el Pla Educatiu d'Entorn, s'ha col·laborat organitzant tallers de disfresses amb diferents AFA i AMPA dels centres educatius de Vic que participaran en diferents comparses a la rua de Carnestoltes.

La rua de Carnestoltes, dinamitzada per una batucada, començarà a 2/4 de 11 del matí al carrer Manuel Carrasco i Formiguera, al barri d'Horta Vermella, després de la lectura del pregó de les Reines Carnestoltes, i finalitzarà a la rambla Josep Tarradellas, al barri del Remei, on es repartirà coca i xocolata a les participants.

Un cop hagi finalitzat la rua, les diferents comparses realitzaran les seves coreografies i es procedirà a l'entrega de premis de les diferents categories: millor disfressa familiar, millor coreografia i millor comparsa.