Vic organitza la segona Cursa Infantil Adaptada

La cursa tindrà lloc el dissabte 15 d’octubre al matí a l’Atlàntida. Les inscripcions ja es poden realitzar telemàticament i de forma totalment gratuïta a esportsvic.cat

Presentació de la segona Cursa Infantil Adaptada.
Presentació de la segona Cursa Infantil Adaptada

 

 

 

Vic acollirà la segona edició de la Cursa Infantil Adaptada el dissabte 15 d’octubre. Enguany s’ubicarà a l’entorn de l’Atlàntida i es celebrarà entre les 10 del matí i les 2 del migdia. La cursa, de caràcter no competitiu i totalment gratuïta, està oberta a infants fins als 12 anys amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres malalties, i comptarà amb un traçat lineal amb diferents distàncies: 10, 20, 30, 40 o 50 metres.

 

El regidor d’Esports, Titi Roca, anima a tothom a participar, compartir i gaudir de l’entorn i de l’experiència. “Aquest any la cursa es farà a l’espai de l’Atlàntida, però la mentalitat és la mateixa. Volem acostar aquestes activitats als espais de Vic on la gent passeja per donar-ho a conèixer encara més. Quan veus la cara dels nens i de les nenes que poden gaudir d’aquest moment de diversió i superació personal, la satisfacció és màxima”.

 

Tomás López i Georgina Coll, pares de la Clàudia, que participarà per segon any a la cursa, valoren positivament que la ciutat de Vic organitzi i recolzi aquest tipus d’activitats. “És una meravella de projecte i s’hauria d’estendre a totes les ciutats perquè els nens i les nenes amb discapacitat funcional tenen dret a viure, també, aquestes activitats esportives”.

 

La prova infantil adaptada compta amb la col·laboració de les entitats de la Taula de Diversitat Funcional i el Consell Comarcal d’Osona. Maria Balasch, membre de la Taula de Diversitat Funcional d’Osona, es mostra contenta per la segona edició i remarca que és molt important que es faci al carrer. “És una experiència que tothom ha de veure. Els infants que hi participen treuen la força d’on sigui per assolir el repte i ens donen una lliçó”.

 

Sergio Cuadros, de l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca d’Osona, que també forma part de la Taula de Diversitat Funcional, comenta que la cursa també és una bona oportunitat per fer difusió de l’entitat i de les activitats que es fan.

 

El conseller delegat d’Esports del Consell Comarcal d’Osona, Albert Prado explica que la primera edició va ser tot un èxit i aquest any es repeteix amb moltes ganes. “És un projecte molt important de ciutat, de comarca i de país, que s’ha de normalitzar”.

Els i les participants a la Cursa Infantil Adaptada rebran una medalla i diversos obsequis per part de les entitats col·laboradores.

 

Inscripcions telemàtiques gratuïtes

Les inscripcions per la cursa ja estan obertes a la web d’Esports de l’Ajuntament de Vic. A més, tothom qui vulgui formar part del voluntariat d’aquesta cursa pot omplir el formulari d’inscripció de voluntaris, que es gestionarà des de l’Associació de Diversitat Funcional d’Osona (ADFO).