Prop de 50 infants participen a la 3a Cursa Infantil i Juvenil Adaptada a Vic

Els participants han pogut escollir entre cinc distàncies adaptats a les seves necessitats

Prop de 50 infants participen a la 3a Cursa Infantil i Juvenil Adaptada a Vic.

El Parc Jaume Balmes de Vic ha acollit la tercera cursa infantil adaptada i juvenil amb èxit de participació. Enguany la cursa s’ha ampliat al col·lectiu adolescent ampliat l’edat dels participants fins als 18 anys amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres han pogut participar en una cursa adaptada a les seves necessitats físiques i cognitives

 

El regidor d'Esports, Eduard Comerma, ha remarcat que activitats com aquesta visibilitzen l’activitat física i l’esport des de l’àmbit de salut, promovent que l’activitat física és imprescindible per fomentar estils de vida saludable i amb la voluntat de seguir avançant en l’esport accessible per a tothom.

 

El recorregut de la cursa ha sigut lineal i ha comptat amb diferents distàncies (10, 20, 30, 40 o 50 metres), a escollir segons la capacitat de cada participant. La cursa s’ha estructurat en funció de les necessitats dels participants. En aquest sentit, a les 10 del matí s’ha corregut la cursa amb menys estímuls auditius on hi han participat infants amb certes dificultats per tolerar els sorolls. Enguany, els padrins de la cursa han sigut l’Ariadna Sunyer (vinculada a l’ONCE de Vic), esportista de tàndem en BTT tan a pista com a gravel i en Jofre Cedó (vinculat a l’associació TEA-Asperger Osona), esportista de diferents disciplines de muntanya com btt, trail o escalada.

 

Pel que fa als resultats aquesta ha estat una cursa no competitiva que no ha donat premis per les posicions d’arribar, sinó que ha lliurat un obsequi de participació a cada participant. La tercera cursa infantil adaptada de Vic ha sigut possible gràcies a la coorganització del Consell Esportiu d’Osona i la col·laboració de les entitats de la Taula de Diversitat Funcional. D’altra banda, la feina dels 40 voluntaris i les 15 entitats i empreses col·laboradors ha sigut imprescindible per fer-ho possible.