S’estrena ‘Cases d’algú’, la història de la cooperativa d’habitatges Joan XXIII de Vic

Dins del marc de la Festa Major del Remei, es va estrenar el documental "Cases d'algú. La força col·lectiva de la cooperativa Joan XXIII per construir una llar", produïda per la Comunalitat de Vic

S’estrena ‘Cases d’algú’, la història de la cooperativa d’habitatges Joan XXIII de Vic.

Dissabte passat, 9 de setembre, la Comunalitat de Vic va estrenar el documental 'Cases d'algú. La força col·lectiva de la cooperativa Joan XXIII per construir una llar'. El documental, dirigit per Quim Crusellas, explica la història de la construcció dels pisos del carrer Joan XXIII del barri del Remei de Vic, fa més de cinquanta anys. Els van construir les que serien les futures veïnes i veïns que es van constituir en cooperativa. Amb el documental es vol recuperar la memòria cooperativa i comunitària d'aquella època i reivindicar l'habitatge cooperatiu com un model més just d'accés a l'habitatge encara avui dia.

L'estrena del documental va superar les expectatives i més de 350 veïns i veïnes van omplir l'encreuament entre els carrers Virrei Avilés i Joan XXIII, just a les portes dels pisos dels quals es feia memòria cooperativa i comunitària de la seva construcció. Hi van participar tant veïnes dels primers anys com de les que hi resideixen en l'actualitat. Es va començar amb un berenar popular ofert per les dones del barri i tot seguit es va projectar el documental. L'acte va comptar amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, que a la primavera ja va incloure una ruta guiada pel barri i la presentació del treball de recuperació de la memòria històrica de la cooperativa Joan XXIII que es va fer en el marc del cicle (Re)Voltes. Al final de l'acte es va fer un agraïment tant a Quim Crusellas com a Lluís Llord, que va col·laborar amb les entrevistes i la recerca documental.