Vint anys celebrant la Mostra d’Entitats de Vic

El dissabte passat, dia 11 de maig, Vic va acollir de nou a la Mostra d'Entitats, un esdeveniment que reivindica la tasca del teixit associatiu de la ciutat. Una vuitantena d’associacions, fundacions i altres col·lectius vigatans es van trobar a la rambla del Passeig i la rambla del Carme per compartir els seus projectes amb la ciutadania i amb la resta d’entitats

Fotografia d'Eduard Pujol.
Fotografia d'Eduard Pujol

Vic té el privilegi de comptar amb una xarxa d’entitats sense ànim de lucre molt rica i activa en una gran varietat d'àmbits, i la Mostra d'Entitats és una jornada que evidencia el gran paper que actuen en la ciutat.

 

Un any més la rambla del Passeig i la rambla del Carme es va omplir de famílies que van poder conèixer de ben a prop la tasca que desenvolupen algunes de les més de 300 entitats vigatanes. I és que la Mostra d'Entitats és un espai de trobada i d'intercanvi entre entitats culturals, de lleure, socials, religioses, esportives o de cooperació al desenvolupament, entre d'altres.

 

Per tercer any consecutiu les entitats esportives de la ciutat van oferir una gran varietat d'activitats esportives que van permetre al públic conèixer diversos esports com per exemple trial, bàsquet, handbol o futbol sala. Com a novetat d’enguany les entitats que treballen en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament es van integrar en el conjunt de la Mostra, a diferència dels anys anteriors que s’ubicaven totes a la Fira de Cooperació, per afavorir així a una major interacció i coneixement de tota la resta d’entitats participants. 

 

Com cada any tota la jornada va anar acompanyada de diverses actuacions tant a l'escenari de fusta del Passeig com a l'espai escènic ubicat a la rambla del Carme en els quals es va poder escoltar poesia, la presentació del pòdcast autogestionat “Aixoplugats” o gaudir d’un espectacle musical familiar de la mà de Tumàcat Music Xou. Finalment, per posar punt final a la festa, el grup de Torelló Dan Peralbo i el Comboi va oferir un concert que va fer vibrar al públic a ritme de rock and roll.

Paral·lelament, al llarg de tota la Mostra també s'oferien tota mena d'activitats i tallers per part de les entitats participants: un taller d'iniciació al trapezi i el circ apte per a tots els públics; una exhibició de ceràmica artesana, treballs manuals per a infants, una cercavila, la presentació del projecte Riberes de Vic i un llarg i variat etcètera.

 

Enguany cal destacar també la presència d’un punt lila diürn, un recurs procedent de la Diputació de Barcelona i dinamitzat per l’entitat Doble Via, que va servir com a espai informatiu i de prevenció.

 

I per quart any consecutiu la Gimcana de la Mostra d'Entitats, que ara s’anomena “Concurs”, va ajudar a dinamitzar tota la jornada. Es tracta d'un seguit de preguntes i dinàmiques que els assistents a la Mostra han de respondre si volen aconseguir l'obsequi final, on el que es busca és que el públic s'acosti a les diferents entitats per tal de poder augmentar la coneixença entre ells. L’obsequi d’aquesta edició era una bossa de roba elaborada per l’Associació Tapís, que celebra el seu 40è aniversari, i cosida pel cosidor del Casal Claret. Entre totes aquelles persones que van finalitzar el Concurs es van sortejar un total de tres paneres associatives elaborades a partir dels obsequis de les mateixes entitats i que van generar un gran interès entre el públic.

 

Un any més, i ja en són vint, Vic va tornar a gaudir d'una nova edició de la Mostra d'Entitats amb una elevada participació tant de públic com d'entitats, un dia molt especial que visibilitza i reconeix la tasca de totes aquelles organitzacions de la societat civil que treballen incansablement per la cohesió social i la bona convivència a la ciutat.