UN CONTE MOLT ESPECIAL

El passat divendres 13 de juny la botiga Muntanya de Llibres va ser escenari d’un conte molt especial. Doncs l’Associació Abarake Bake del Consell Local de Cooperació que treballa pel poble de Jali, a Gàmbia,  va fer un espectacle infantil i familiar molt particular , en motiu de la presentació del seu llibre “Contes i [...]

El passat divendres 13 de juny la botiga Muntanya de Llibres va ser escenari d’un conte molt especial. Doncs l’Associació Abarake Bake del Consell Local de Cooperació que treballa pel poble de Jali, a Gàmbia,  va fer un espectacle infantil i familiar molt particular , en motiu de la presentació del seu llibre “Contes i Colors de Gàmbia”.

Els llums, les ombres, els instruments, la música, els sons dels animals…, tots aquests elements  varen  crear un clima molt emotiu i un ambient molt viu que va transportar al públic assistent en un poblet africà, on encara  estimen i creuen en tot el què els dóna la mare terra.

La raó era presentar el llibre “Contes i Colors de Gàmbia” que neix de la cooperació d’Abarake Bake amb aquest petit poble gambià. El llibre és un recull de dinou il·lustradors catalans i gambians i quatre escriptors que constitueixen una peça plena  de colors i màgia transportant al lector a l’essència africana.

Abaraka Bake és una associació de St Julià de Vilatorta que ja fa cinc anys que coopera amb el poble de Jali, a la part sud del riu Gàmbia. Des de llavors l’associació hi ha portat a terme diferents projectes com la construcció d’una escola, un taller de costura o de sabons, i una horta de conreu, tot per anar desenvolupant aquest petit poble tan mancat de recursos. També treballen la sensibilització a Catalunya, i volen acostar la cultura i les tradicions africanes a la gent d’aquí, perquè tothom pugui prendre consciència de la riquesa i saviesa  africana i del valor de la diversitat i multiculturalitat.

El llibre vol ser una commemoració d’aquests cinc anys de treball de l’associació  i un record molt especial per tota aquelles persones que s’estimen l’Àfrica. L’acte va estar organitzat pel Consell Local de Cooperació, dins del Pla de sensibilització 2014.