L’ASSOCIACIÓ ALKARIA ORGANITZA UNA MARATÓ DE ZUMBA PER SENEGAL

El passat 28 de juny es va celebrar la marató de Zumba organitzada pel gimnàs Cos Físic Well i liderat per Amanda Riuviejo, instructora de Zumba.  Els diners recol·lectats van destinats a la ONG Alkaria amb delegació a Vic i concretament per la posta en marxa d’un molí de cereals per la comunitat rural de Niagra, Senegal. [...]

El passat 28 de juny es va celebrar la marató de Zumba organitzada pel gimnàs Cos Físic Well i liderat per Amanda Riuviejo, instructora de Zumba.  Els diners recol·lectats van destinats a la ONG Alkaria amb delegació a Vic i concretament per la posta en marxa d’un molí de cereals per la comunitat rural de Niagra, Senegal. Aquest projecte productiu està gestionat per una associació local i facilitarà la transformació de productes agrícoles, al mateix temps, el molí representarà una injecció de recursos econòmics per l’associació ja esmentada. Els projectes que porta a terme l’entitat es centren en  crear oportunitats educatives, culturals i econòmiques implicant a la població beneficiària.

L’associació Alkaria va néixer a l’Hospitalet el 2004 però l’any passat es va crear la delegació de Vic. Així doncs, a partir de 2014 Alkaria és una entitat més del Consell Local de Cooperació i participa activament en els projectes de sensibilització a Vic. Concretament aquest any, aquesta entitat va portar el bar de la Mostra d’Entitats, de manera que els beneficis aconseguits també es poguessin destinar al mateix projecte de compra del molí de gra. En aquest sentit i, en el marc de les accions de sensibilització i educació per la solidaritat, la marató de Zumba va ser una forma divertida, entretenida i participativa de donar a conèixer l’entitat però també per recollir diners pel projecte. Espontàniament hi va haver una demostració de danses africanes i un grup de percussionistes que van amenitzar la jornada de Zumba que combina ball, música i esport.