ELS ARQUITECTES DE VIC S’IMPLIQUEN EN ELS PROJECTES DE COOPERACIÓ A DIATOCK

El projecte de desenvolupament que el Consell Local de Cooperació duu a terme a Diatock, al Senegal, empren ara l’ampliació de l’escola rural i la construcció d’una granja de pollastres, equipaments  dissenyats pels arquitectes de l’Aula Oberta del COAC Osona. El proper mes, voluntaris de l’Aula Oberta del Col·legi d’Arquitectes d’Osona es desplaçaran al Senegal per [...]

El projecte de desenvolupament que el Consell Local de Cooperació duu a terme a Diatock, al Senegal, empren ara l’ampliació de l’escola rural i la construcció d’una granja de pollastres, equipaments  dissenyats pels arquitectes de l’Aula Oberta del COAC Osona.

El proper mes, voluntaris de l’Aula Oberta del Col·legi d’Arquitectes d’Osona es desplaçaran al Senegal per començar el treball de construcció d’una granja per a la cria de pollastres a l’escola de primària en el marc d’un projecte conjunt amb el  Consell Local de Cooperació.

Ja fa mesos que diversos arquitectes d’Osona treballen en el projecte i aquesta setmana s’ha presentat la maqueta definitiva segons un disseny que ha partit d’un procés molt acurat en el que s’han tingut en compte tots els factors socials i naturals la zona.

Per aquesta raó i des del mes de gener passat, diferents arquitectes interessats en participar en aquest projecte de cooperació s’han trobat setmanalment en una  Aula Oberta, on han pogut aprendre, compartir i intercanviar experiències amb una gran diversitat de persones coneixedores del terreny i així dissenyar unes construccions autòctones i sostenibles i  totalment adaptades a les necessitats socials i climàtiques de la població.

La construcció d’aquesta escola forma part d’un projecte de desenvolupament  molt més ampli que s’està portant a terme des del Consell Local de Cooperació de Vic i que busca una transformació integral d’aquesta població ja que inclou també una horta de conreu, ja realitzada, i una granja de pollastres que han de permetre a la població diversificar les activitats econòmiques i incrementar els ingressos a través de la venda de productes autòctons.   

El 2011 l’Ajuntament de Vic ja va realitzar la primera fase de construcció de tres aules per els més petits i el 2012 el torn va ser per a l’horta de conreu.  Les necessitats de la població han anat creixent i s’ha hagut de plantejar una segona fase de construcció. És aquí on un grup d’arquitectes varen voler aportar els seus coneixements i contribuir així en aquesta nova fase de treball que inclou l’escola i la granja de pollastres. Per a la construcció de la granja l’Ajuntament ha rebut una subvenció econòmica del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya que ajudarà a tirar endavant el projecte. La construcció començarà aquest proper mes de novembre i la inauguració està prevista per la primavera vinent.