EL CONSELL LOCAL DE COOPERACIÓ ES REUNEIX PER PRIMERA VEGADA EN AQUESTA LEGISLATURA

La primera reunió del CLCV ha expressat la voluntat de decidir entre tots com es vol avançar aquestspropers quatre anys. A la reunió que es va celebrar ahir dijous 24 de setembre a la tarda a la sala de Consellers de l’Ajuntament, hi varen assisitir gran part de les entitats que es dediquen a cooperació i/o [...]

La primera reunió del CLCV ha expressat la voluntat de decidir entre tots com es vol avançar aquestspropers quatre anys.

A la reunió que es va celebrar ahir dijous 24 de setembre a la tarda a la sala de Consellers de l’Ajuntament, hi varen assisitir gran part de les entitats que es dediquen a cooperació i/o sensibilització a la ciutat.

El consell va comptar amb la presència del nou regidor de cooperació, Toni Serrat, que va ressaltar l’augment del 0,7% de l’aportació municipal a la cooperació al desenvolupament. El regidor va voler conèixer de primera mà totes les entitats de la ciutat que treballen en aquest àmbit i la tasca que realitzen a diferents països del Sud.

Aquesta reunió va servir a més per fixar els objectius de treball per aquesta legislatura sempre seguint les línies del Pla director de cooperació vigent, però també es va fer una planificació de les actuacions i tasques que queda per fer fins a final d’any.

El Consell Local de Cooperació, òrgan consultiu i participatiu en l’àmbit de la cooperació i la sensibiltizació, ha estat sempre el motor principal de totes les actuacions de cooperació al desenvolupament i sensibilització que es porten a la ciutat de Vic. El consell el formen ONGs i entitats que treballen en aquest àmbit però tambè n’hi ha com ara la Universitat de Vic, el Consorci Hospitalari de Vic, Cine Club o altres que d’alguna manera destinen una part de la seva tasca a col·laborar o participar en projectes internacionals o en acttivitats destinades a sensibilitzar a la ciutadania.