Expo Vic-Senegal al Col·legi d’Arquitectes d’Osona

La Delegació d’Osona del COAC, acull l’exposició “COOPERACIÓ VIC-SENEGAL”, realitzada pel Consell Local de Cooperació de l’Ajuntament de Vic,  que es podrà visitar fins el dia 28 de gener. Vic destina un 0,7% dels impostos directes a la cooperació al desenvolupament. Es disposa d’un Pla Director de Cooperació, que és el full de ruta que [...]

La Delegació d’Osona del COAC, acull l’exposició “COOPERACIÓ VIC-SENEGAL”, realitzada pel Consell Local de Cooperació de l’Ajuntament de Vic,  que es podrà visitar fins el dia 28 de gener.

Vic destina un 0,7% dels impostos directes a la cooperació al desenvolupament. Es disposa d’un Pla Director de Cooperació, que és el full de ruta que marca les actuacions en matèria de cooperació. Cada any, els diners recaptats es destinen a projectes de cooperació al Senegal i al pla de sensibilització a Vic.

El Consell Local de Cooperació de Vic, format per diverses ONG, entitats de la ciutat i centres educatius, planifica les accions de sensibilització que es faran a Vic al llarg de l’any i els projectes de cooperació a desenvolupar al Senegal. També es fa un seguiment i una avaluació d’accions i projectes.

A partir de 2010 s’ha focalitzat la cooperació a Casamance, al sud del Senegal, concretament a la comunitat rural de Diatock, i es planteja continuar concentrant el suport en una mateixa àrea geogràfica, amb la idea de provocar una transformació que sigui avaluable i visible tant per a les persones beneficiàries directes com per als mateixos vigatans. D’altra banda, es considera important que els projectes parteixin de les pròpies necessitats i potencialitats de la zona.

En l’exposició “Cooperació Vic-Senegal” hi trobarem el recull dels següents projectes:

· Construcció d’una escola de primària a Diatock 2011
· Creació d’una horta de conreu per a les dones de Diatock 2012
· Ampliació de l’escola de primària de Diatock 2013
· Formació i tecnificació de l’equip femení del Casa Sport de Ziguinchor 2013
· Construcció i posada en funcionament d’una granja avícola a Diatock 2014
· Enfortiment de la capacitat de gestió de la contrapart de Diatock 2014
· Producció, emprenedoria i desenvolupament socioeconòmic a Diatock 2015
· Pla de sensibilització a Vic

Lloc : Sala d’exposicions del COAC-Osona (Pl. Bisbe Oliba, 2, Vic)

Horari : Dilluns a dijous de 9 a 13 i de 15 a 16 h. Divendres de 9 a 14 h.

Data fi : Dijous, 28 gener, 2016