VISITA DEL 1ER TINENT D’ALCALDE DE ZIGUINCHOR, SENEGAL

Aquest passat dimarts Seydou Sane, primer tinent d’alcalde de Ziguinchor, ciutat del sud de Senegal, i president del Club Esportiu Casa Sport també de Ziguinchor, va ser de visita a Vic amb motiu dels projectes de cooperació que es porten a terme entre les dues ciutats. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra i el regidor de [...]

Aquest passat dimarts Seydou Sane, primer tinent d’alcalde de Ziguinchor, ciutat del sud de Senegal, i president del Club Esportiu Casa Sport també de Ziguinchor, va ser de visita a Vic amb motiu dels projectes de cooperació que es porten a terme entre les dues ciutats.
L’alcaldessa de Vic, Anna Erra i el regidor de cooperació, Toni Serrat, varen fer una reunió amb Seydou Sane per tal de fer un repàs dels projectes de cooperació al desenvolupament que la ciutat de Vic està portant a terme a la ciutat de Ziguinchor i Diatock. La valoració d’aquests projectes fins el moment és positiva, tot i que es pretén consolidar la implicació ciutadana incorporant en els projectes nous actors de cooperació vigatans com podrien ser la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i el Consorci Hospitalari, ja que segons Sane, les prioritats de treball a la seva ciutat actualment són en l’àmbit de l’educació, la sanitat i el desenvolupament econòmic.
Sane, que també és president del Club de Futbol Casa Sport de Ziguinchor, amb el qual l’Ajuntament de Vic i l’OAR Vic tenen un conveni de col•laboració per donar suport tècnic i formatiu a l’equip femení molt mancat de recursos, també va visitar les instal•lacions de l’OAR Vic i així va poder valorar la feina que el club vigatà està portant a terme pel què fa a la promoció dels valors humans a través de l’esport.
Ziguinchor una ciutat de 300.000 habitants, és capital de la Casamance al Sud de Senegal, regió d’origen de la major part de senegalesos que viuen a Vic. Tot i que la regió de la Casamance té un gran potencial pel què fa als recursos naturals, per a la major part de la seva població, aspectes com la sanitat i l’educació són encara un luxe inaccessible, que costa molts diners. Per això en la seva visitat a Vic, Seydou Sane també va aprofitar per visitar la comunitat senegalesa de Vic i veure com des de la perspectiva de codesenvolupament es treballa per reforçar i millorar la qualitat de vida d’aquest col•lectiu tant aquí com al seu país d’origen.
Seydou Sane que en tot moment es va mostrar el seu agraïment perquè les actuacions de la cooperació vigatana estiguin focalitzades a la ciutat i la regió de Ziguinchor, va fer constar la importància de que la cooperació es treballi de forma bidireccional i va garantir el suport del seu Ajuntament en tots els projectes que es portin a terme en aquesta zona. Aquests propers dies, el representant de l’Ajuntament de Ziguinchor seguirà el seu viatge per altres ciutat de Catalunya on també hi ha molta presència senegalesa, abans de volar de tornada cap al seu país.