FORMACIÓ PROFESSIONAL A LES JUGADORES DEL CASA SPORT

Les jugadores del l’equip de futbol femení Casa Sport de Ziguinchor que s’acullen al projecte de Formació i Tecnificació impulsat pel Consell Local de Cooperació, han iniciat una nova fase cap a la formació professional en la que se les ofereix un tats de diferents oficis perquè puguin triar adequadament el seu futur professional. El el [...]

Les jugadores del l’equip de futbol femení Casa Sport de Ziguinchor que s’acullen al projecte de Formació i Tecnificació impulsat pel Consell Local de Cooperació, han iniciat una nova fase cap a la formació professional en la que se les ofereix un tats de diferents oficis perquè puguin triar adequadament el seu futur professional.

El el marc del conveni que el 2014 l’Ajuntament de Vic va signar amb el club de futbol femení Casa Sport de Ziguinchor, aquest 2016 s’ha començat una nova fase en que les noies han fet el salt cap a la formació professional i l’emprenedoria. Durant el curs faran un tastet de diferents oficis com ara els d’hostaleria, perruqueria, confecció, horticultura i altres per veure quines habilitats professionals els hi són més escaients. Aquest etapa s’ha iniciat amb un curs d’hostaleria al que seguiran altres disciplines fins a completar un ventall útil per poder triar amb coneixement de causa.

Paral·lelament les noies continuen entrenant cada dia a futbol ja que estan a primera divisió de la lliga nacional senegalesa. L’alta exigència esportiva que se les demana contrasta amb les desigualtats al comparar el tracte que reben front el de l’equip masculí que és qui s’emporta els pocs recursos que té el club. Malgrat tot, les jugadores del Casa Sport se senten acompanyades i aprofiten les possibilitats que el projecte els ofereix per millorar la seva qualitat de vida i les seves oportunitats de futur.

El conveni que beneficia el club de futbol femení Casa Sport de Ziguinchor, al sud de Senegal, el van signar el 2014 l’Ajuntament de Vic, IADA, una associació senegalesa, CRETEF, un centre de formació professional de Ziguinchor i l’OAR Vic per tal de portar a terme aquest projecte de cooperació de forma conjunta. L’objectiu és que a través del futbol, les jugadores puguin accedir a la formació de les TIC, tecnologies de la informació i la comunicació, i també a les de la formació professional convencional, per millorar així el seu futur.

A través de la creació d’una aula d’informàtica al Centre CRETEF de Ziguinchor, les noies han pogut rebre durant dos cursos formació en informàtica. Fins llavors no havien tingut mai la possibilitat de treballar amb ordinadors. Per la seva banda l’OAR Vic les ha adoptat com un equip més, aportant material esportiu i incloent-les a la plataforma virtual  per compartir tècniques futbolístiques.