LA SALUT A MOÇAMBIC A DEBAT A L’ESPAI ETC AMB MEDICUS MUNDI

Dijous a la nit  es va projectar  a l’espai ETC A luta continua, un documental produït per Medicus Mundi i Kanaki Films que mostra la realitat de Moçambic i reflexiona sobre la interrelació entre el govern, la societat civil i els donants per obtenir una salut per a tothom. Es va tractar  d’una sessió especial dins [...]

Dijous a la nit  es va projectar  a l’espai ETC A luta continua, un documental produït per Medicus Mundi i Kanaki Films que mostra la realitat de Moçambic i reflexiona sobre la interrelació entre el govern, la societat civil i els donants per obtenir una salut per a tothom.

Es va tractar  d’una sessió especial dins la programació de Pantalla Oberta de Cineclub Vic que han programat Medicus Mundi i el Consell Local de Cooperació.

Després de la projecció va tenir  lloc un debat amb la participació de membres de Medicus Mundi. Ivan Zahinos, director de projectes, i la cooperant i representant de l’ONG a Vic, Laia Claramunt, varen explicar que des de la seva independència el 1975, Moçambic és un país que atrau l’atenció de la cooperació i les empreses. Tots prediquen nobles intencions per millorar la salut de la població però de vegades les estratègies d’ajuda no sempre s’encaminen en la mateixa direcció. A luta continua repassa els avenços, desafiaments i dificultats a l’hora de construir un sistema de salut per a tots en un país cada dia més desigual.

El documental ha estat dirigit per Raul de la Fuente, realitzador, director i guionista de cinema i televisió que va fundar Kanaki Films per donar sortida als seus propis projectes.

Medicus Mundi és una Associació No Governamental de Desenvolupament fundada a Barcelona el 1963 per un grup de professionals sanitaris que realitzaven tasques de cooperació a països del Sud i que es va integrar a Medicus Mundi Internacional, fundada el 1962 a Alemanya. L’any 1991 la tasca de Medicus Mundi va ser reconeguda amb el premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia. Declarada entitat d’Utilitat Pública el 2002, l’any següent va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.