EL GRUP DE TEIXIR VESTEIX DE GROC L’ESTUDIANT DE VIC

El Grup de Teixir impulsat per la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament, participa en la campanya del 9N d’Òmnium Cultural i l’ANC engalanant de groc l’escultura de l’Estudiant de Vic que s’erigeix a la plaça de Don Miquel de Clariana. Dins de la campanya “Ara és l’hora”, s’ha realitzat una crida a la col•laboració ciutadana per [...]

El Grup de Teixir impulsat per la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament, participa en la campanya del 9N d’Òmnium Cultural i l’ANC engalanant de groc l’escultura de l’Estudiant de Vic que s’erigeix a la plaça de Don Miquel de Clariana.

Dins de la campanya “Ara és l’hora”, s’ha realitzat una crida a la col•laboració ciutadana per penjar domassos als balcons i posar elements grocs als aparadors dels comerços. El Grup de Teixir que ja va vestir el Merma de la Plaça Major el desembre del 2012, ha volgut col•laborar en la campanya amb aquesta acció sobre una figura de l’imaginari col•lectiu que ha donat un sobrenom a la plaça, la de l’Estudiant.

Conjuntament amb el Grau de Teràpia Ocupacional de la UVic, es va crear el Grup de Teixir que es reuneix els dimecres, durant dues hores, al centre cívic de Can Pau Raba. Es tracta d’una activitat on es troben persones amb ganes de teixir i compartir les tècniques apropiades i que, en definitiva, resulta ser un espai d’interrelació on la gent es pot conèixer, parlar i esplaiar-se tot fent una activitat que els agrada.

Una de les iniciatives d’una gran visualització ciutadana fou la confecció de banderoles per a les dues darreres edicions de la Festa Major que des dels fanals de les principals vies de la ciutat pregonàvem l’esdeveniment. Ara, s’ha iniciat un nou projecte on s’ha incorporat Creu Roja i Joguines sense Fronteres, amb l’objectiu de fer, a través de diferents tècniques de teixir i cosir, joguines per a la campanya Reis per Tots .