JA FUNCIONA AL SENEGAL L’AULA D’INFORMÀTICA OAR VIC

Malgrat les vacances i gràcies a un professor extern, l’aula d’informàtica batejada amb el nom OAR Vic a la ciutat senegalesa de Ziguinchor, ja està en ple funcionament. Al Senegal les vacances d’estiu acaben a finals d’octubre. Aquest fet representava un inconvenient a l’hora d’iniciar la formació. Gràcies al conveni signat per l’Ajuntament de Vic i [...]

Malgrat les vacances i gràcies a un professor extern, l’aula d’informàtica batejada amb el nom OAR Vic a la ciutat senegalesa de Ziguinchor, ja està en ple funcionament.
Al Senegal les vacances d’estiu acaben a finals d’octubre. Aquest fet representava un inconvenient a l’hora d’iniciar la formació. Gràcies al conveni signat per l’Ajuntament de Vic i l’OAR VIC, els equips informàtics ja s’havien instal•lat i les noies de l’equip femení del Casa Sport delien per començar les classes.
L’aula està ubicada al centre de formació professional femení CRETEF de Ziguinchor. L’expectació i l’interès que ha despertat aquesta iniciativa entre les noies de l’equip femení de futbol s’explica no només per a l’afició a l’esport que practiquen sinó per aquesta modalitat de formació. S’ha de tenir en compte que la gran majoria de la població de Senegal encara no ha tingut mai accés a la informàtica i per això tots s’han volgut sumar a aquesta oportunitat que des de Vic se’ls dóna ja que no només són les noies de l’equip les que se n’estan beneficiant sinó tota la resta de l’equip, entrenador, auxiliars, infermers,… I així es complex l’objectiu d’intercanviar experiències entre el Senegal i Vic, fomentant l’aprenentatge mutu.
Tres dies per setmana les noies reben formació en alfabetització digital, és a dir l’iniciació a les noves tecnologies, perquè després i de manera gradual, puguin anar incorporant l’ús dels ordinadors en la seva vida personal i professional. A més, aquesta aula els ofereix accés lliure a Internet sempre i quan ho necessitin. La formació també va acompanyada d’un mòdul en emprenedoria per tal que les noies puguin trobar les seves habilitats personals per a la creació i gestió de petits negocis que els permetin millorar el seu futur.
Quan a finals d’octubre, CRETEF obri les portes de manera oficial després de les vacances, la formació anirà a càrrec dels propis professors del centre que ja trobaran la feina força avançada. A banda de les futbolistes, a l’aula també s’hi incorporaran totes les estudiants del centre, unes 300, sigui quina sigui la seva especialitat professional, ja que l’equipament va adreçat a les noies que no han tingut accés a l’ensenyament secundari i així s’imparteixen ensenyaments professionals d’agricultura, perruqueria, cuina i costura entre d’altres.