INAUGURACIÓ D’UNA SALA D’INFORMÀTICA PER A LA FORMACIÓ FEMENINA A SENEGAL

Aquest dimarts  5 d’agost s’ha inaugurat  la Sala d’Informàtica OAR VIC al centre de formació femení CRETEF de Ziguinchor, fruit del conveni signat el passat mes de maig entre Vic i Ziguinchor  per tal de promoure la formació i l’intercanvi  entre les jugadores  de l’equip femení del Casa Sport, al sud de Senegal. La sala, que [...]

Aquest dimarts  5 d’agost s’ha inaugurat  la Sala d’Informàtica OAR VIC al centre de formació femení CRETEF de Ziguinchor, fruit del conveni signat el passat mes de maig entre Vic i Ziguinchor  per tal de promoure la formació i l’intercanvi  entre les jugadores  de l’equip femení del Casa Sport, al sud de Senegal.

La sala, que  ha estat  batejada amb el nom d’OAR Vic, en distinció a  aquest club vigatà que és un dels col·laboradors i participants del projecte, ha estat equipada amb deu ordinadors, webcams i accés a Internet, i  ha de servir per desenvolupar el projecte de formació i tecnificació amb l’equip de noies senegaleses.

El projecte impulsat pel Consell Local de Cooperació de Vic, té com a objectiu per una banda millorar les condicions de vida i de futur de les noies de Ziguinchor a través de la formació en noves tecnologies i emprenedoria, però a la vegada també pretén establir una relació esportiva estable i permanent entre Vic i Ziguinchor perquè d’aquesta manera hi hagi un aprenentatge mutu i d’intercanvi de tècniques i relacions que pugui enriquir i enfortir els valors humans i esportius.

La inauguració de la sala dimarts passat va comptar amb la presència del primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Ziguinchor, un representant del departament d’educació de la regió,  l’equip directiu i tècnic  del Club esportiu Casa Sport, les jugadores de l’equip femení i  l’equip educatiu del centre de formació professional femení  Cretef de Ziguinchor,  i tots varen valorar molt positivament l’esforç  conjunt que s’està fent des de Vic per tal de millorar la qualitat educativa de les noies en aquesta zona de Senegal.

Les noies de l’equip femení varen viure amb molta alegria la inauguració de la sala, ja que això els permetrà millorar la seva formació i el seu futur, però també establir vincles esportius i professionals gràcies a les TIC.

Els ordinadors han estat comprats a Dakar, la capital,  i fa quinze dies varen arribar per vaixell a Ziguinchor on els tècnics varen instal·lar-los i varen preparar la sala per a la formació que està previst que comenci la setmana vinent. L’equipament de la sala i l’elaboració del programa formatiu que seguiran les noies, s’ha dissenyat a través de l’assessorament professional de Guifi.net, el VIT i Creacció,  entitats que també col·laboren en el projecte.