TORNA EL CINE CLUB XIC AMB MÉS PEL•LÍCULES QUE DESTAQUEN PER LA SEVA QUALITAT, VALORS I FUNCIÓ PEDAGÒGICA

Amb l’inici d’any, el Xic  ha  encetat un nou cicle de pel·lícules que es poden veure des de gener fins a finals de març i que continua comptant amb la col·laboració del Consell Local de Cooperació, a través de la dinamització de petits cine fòrums i tallers que fomentin la reflexió i la crítica entre [...]

Amb l’inici d’any, el Xic  ha  encetat un nou cicle de pel·lícules que es poden veure des de gener fins a finals de març i que continua comptant amb la col·laboració del Consell Local de Cooperació, a través de la dinamització de petits cine fòrums i tallers que fomentin la reflexió i la crítica entre els més petits.

Des de fa uns anys la programació de Cine Club Vic inclou també els cicles de Cine Club Xic, una programació cinematogràfica per els més petits de la casa. Les sessions es fan quinzenalment els diumenges a la tarda i es projecten pel·lícules que captiven des de els petits fins als més grans, ja que són històries boniques i molt compromeses socialment. Des de l’any passat, des del Consell Local de Cooperació es va voler utilitzar aquest espai tan favorable per treballar-hi la part de sensibilització entre els infants i les seves famílies. Les pel·lícules són autèntiques meravelles cinematogràfiques,  que a part de gaudir d’imatges d’històries inèdites de gran bellesa visual i musical, compten amb un alt contingut social i humà.

Es tracta d’un cinema divers i creatiu, de diferents procedències i estils que combina llargmetratges de ficció, amb documentals per als més menuts així com també sessions de curtmetratges. A part sempre es tracta de títols inèdits de gran qualitat artística que s’escapen del cinema més comercial.

En definitiva, els espectadors del Xic són autèntics privilegiats, ja que des de Cine Club es fa una gran tasca a l’hora d’escollir i oferir aquestes peces magistrals, i des del Consell Local de Cooperació es treballa per reflexionar sobre el seu contingut i després de cada sessió es coordina un cinefòrum on els nens i les nenes esdevenen els protagonistes.

En aquesta temporada hivernal, ja s’han pogut veure pel·lícules com la meravella animada “La cançó del mar” de Tom Moore, i “Les Malifetes de l’Emil” basada en les populars narracions d’Astrid Lindgren, però encara falta per projectar  la versió de Václav Vorlícek de “La Ventafocs”, inspirada en els canvis de rols i  la renovació cultural i social de finals dels anys 60, “Hawaai, hawai” ambientada en un barri molt pobre d’una ciutat índia, “la Petita Anna i el Tiet Llargarut” amb una intenció pedagògica molt clara, i “Pas a pas”, sis històries tendres i divertides que ajuden a créixer.

Durant la primavera i l’estiu el Xic normalment fa una parada i torna una nova programació a l’últim trimestre de l’any, quan l’arribada del fred i la boira propicien que la gent vagi més al cinema.

La col·laboració entre Cine Club Vic i el Consell Local de Cooperació es fa en el marc del Pla de Sensibilització 2016, el qual rep el suport de la Diputació de Barcelona.