ENGEGA EL MES DE LA COOPERACIÓ A VIC JOVE

Aquest mes d’abril la Unitat de Cooperació i Vic Jove llancen un fort programa d’activitats relacionades amb la cooperació internacional, els drets humans i la pau amb l’objectiu de sensibilitzar la comunitat més jove de la ciutat però obert a tothom ja que es tractaran temàtiques d’interès general. Durant quatre divendres del mes d’abril, la seu [...]

Aquest mes d’abril la Unitat de Cooperació i Vic Jove llancen un fort programa d’activitats relacionades amb la cooperació internacional, els drets humans i la pau amb l’objectiu de sensibilitzar la comunitat més jove de la ciutat però obert a tothom ja que es tractaran temàtiques d’interès general.

Durant quatre divendres del mes d’abril, la seu de Vic Jove acollirà quatre activitats sobre diversos temes d’actualitat per tal de donar a conèixer de primera mà situacions de desigualtat, crisis humanitàries i vulneració dels drets humans. L’objectiu és conscienciar sobre aquestes problemàtiques, però també poder motivar els joves a poder actuar davant d’aquestes situacions.

El plat fort d’aquesta programació començarà el divendres 8 d’abril amb la participació del grup Txarango, que explicarà la seva experiència a Kaparan, al sud de Senegal amb un projecte de construcció d’un centre cultural. També des de la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Vic s’informarà dels projectes que es porten a terme a Diatock i Ziguinchor, a la mateixa zona de la Casamance, al Senegal. Es preveu que la xerrada s’acabi amb un petit fi de festa a la senegalesa.

La següent sessió, el dia 15 d’abril serà el torn de Nepal, en la qual mitjançant un conte per adults, Ignasi Arumí i Johanna Drendel ens explicaran la història d’en Sunil, que mostra l’experiència de treball voluntari que han portat a terme durant sis mesos a través de  l’Associació APC Nepal amb els nens del carrer,  després del terratrèmol que va assolar el país ara farà un any.

Un altre tema de plena actualitat és la crisi dels refugiats a Europa, i per això es dedicarà el divendres 22 d’abril a parlar-ne. Sota el títol “Refugiats i Solidaritat. Com actuar?” aquell dia hi haurà un taula rodona amb el fotoperiodista Marc Sanyé, la comunicadora i activista de la comarca Laura Arau, i alguna persona voluntària que explicarà la seva experiència en primera persona després de tornar dels camps de refugiats. A més aquell dia la Fundació Humanitària Dr. Trueta també explicarà el seu projecte A-ktuem, de suport a les dones del Kurdistan de Síria.

I finalment l’últim divendres d’abril es completarà amb una actuació del clown Ale Risorio, de Pallasos en Rebeldía, que presentarà el seu espectacle per a joves i adults. Pallasos en Rebeldía estan actuant  en diverses zones de conflicte i camps de refugiats on mitjançant l’humor denuncien situacions d’injustícia i vulneració dels drets humans.

El programa d’aquest mes de la cooperació a Vic Jove s’emmarca dins del Pla de Sensibilització Municipal, que té l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i treballar per a l’educació pel desenvolupament i la pau, i que compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

Totes les sessions tindran lloc al  Vic Jove (Carrer del Bisbe Morgades, 15) de Vic a les 19:00h.

Programa