LA FESTA DE LA COOPERACIÓ ES TRASLLADA AL DIA DE SANT JORDI

Aquest any la Festa de la Cooperació, que ja compta amb la 3ª edició, es va traslladar al carrer Verdaguer de Vic, durant tota la diada de Sant Jordi. Ja de bon matí els estands de les diverses entitats de cooperació es van anar instal-lant davant la Casa Comella, entre la plaça major i el [...]

Aquest any la Festa de la Cooperació, que ja compta amb la 3ª edició, es va traslladar al carrer Verdaguer de Vic, durant tota la diada de Sant Jordi. Ja de bon matí els estands de les diverses entitats de cooperació es van anar instal-lant davant la Casa Comella, entre la plaça major i el carrer Verdaguer, al mig d’un ambient festiu de llibres i roses.
Les entitats del Consell de Cooperació que hi van participar són Yanapi, Càritas Arxiprestal, Creu Roja, Mans Unides, la Fundació Trueta, Artesans del Món, Joguines sense fronteres, Pobles Germans de Catalunya, Ne-Pa món, Fundació Vicenç Ferrer, Abaraka Bake, l’Associació de Ghanesos d’Osona , i una taula que aglutinava totes les associacions del Senegal. Per aquestes entitats la fira és una ocaisó per donar a conèixer la tasca que estan fent en alguns països del sud però a més és punt de trobada entre elles que els permet poder-se conèixer millor i compartir experiències.
Paral-lalement des del Consell de Cooperació i dins del Pla de Sensibilització de la ciutat, també es van instal-lar durant tot el dia dues exposicions de fotografies per sensibiltzar a la població de les desigualtats del món. La primera titulada “Alimentem la Cooperació a Vic” fruit de la Campanya “En Tens ganes col-labora-hi” intenta mostrar les desigualtats alimentàries i a la vegada recolzar la tasca que estant portant a terme des del Banc d’Aliments. L’altre exposició de fotografies “Salut i Cooperació” també enmarcada dins del Pla de Sensibilització, estava impulsada per el Consorci Hospitalari de Vic amb l’objectiu de mostrar a la població les mancances sanitàries que tenen alguns països del sud així com també la tasca que han fet algunes entitats per millorar aquesta situació.
Finalment i lligat amb la festa de Sant Jordi, a partir de les 5 de la tarda a la Plaça, es van organitzar diversos espais per els més petits. Agnès Agboton, provinent de Benin, i acompanyada d’un percussionista, va explicar contes de l’Àfrica als més petits i al mig de la plaça major s’hi van instal-lar jocs gegants per a la quitxalla que van cedir des de Creu Roja.