EL CONSELL DE COOPERACIÓ SURT AL CARRER PER SANT JORDI

Amb la diada de Sant Jordi el Consell Local de Cooperació també va voler participar de la festa al carrer, organitzant un espectacle familiar de contes amb l’objectiu de donar a conèixer altres països, conèixer altres cultures i sensibilitzar els més petits. El fet de crear espais ciutadans de solidaritat i cooperació entre el públic familiar [...]

Amb la diada de Sant Jordi el Consell Local de Cooperació també va voler participar de la festa al carrer, organitzant un espectacle familiar de contes amb l’objectiu de donar a conèixer altres països, conèixer altres cultures i sensibilitzar els més petits.

El fet de crear espais ciutadans de solidaritat i cooperació entre el públic familiar de la ciutat és un dels aspectes claus per treballar temes d’interculturalitat, foment de la Pau i respecte als Drets Humans, oferint així  eines als pares per treballar aquestes temàtiques amb els seus fills.

El coneixement d’altres cultures i altres realitats així com també el  reconeixement de la dignitat i els drets iguals i inalterable de tots els nens del món, siguin d’on siguin, vinguin d’on vinguin, o tinguin la situació que tinguin és molt important perquè a mida que es facin més grans aquests nens i nenes sàpiguen respectar i fomentar la cultura de la Pau.

“Voltem pel món buscant contes” va ser la història protagonitzada per Ninot i Nas que ens va mostrar com es viu a diferents llocs del món a través de diferents personatges representatius  de cada cultura.  Tot va transcorre en un ambient molt festiu amb un públic molt proper i , receptiu,  que en tot moment  va interactuar amb les històries que ens transportaven a diferents situacions del món.

Prèviament al matí diverses entitats de cooperació varen muntar les seves paradetes com ja és habitual al carrer Manlleu de Vic per mostrar la seva tasca i dinamitzar diverses activitats relacionades amb la solidaritat. La pluja però, va fer suspendre moments abans del conte l’activitat programada de dinamització del bagul de cooperació, on com ja s’ha fet altres anys, els nens poden participar més directament a donar contingut a un material que mostra l’objectiu de treballar la cooperació al desenvolupament.

De fet tot i les previsions de pluges que hi havia per tot el dia de Sant Jordi, el matí un sol  radiant va voler acompanyar la diada cosa que va permetre a les entitats de cooperació portar a terme les seves activitats. A la tarda però la pluja va arribar com estava previst i va deslluir algunes de les activitats previstes, deixant només una treva que va respectar l’espai de contes.

La Fira de la Cooperació que aquests darrers anys s’havia realitzat durant el dia de Sant Jordi, s’ha traslladat el dia 7 de maig en el marc de la Mostra d’Entitats, on hi haurà més espais de contes, activitats i tallers relacionades amb al cooperació al desenvolupament, la pau i la solidaritat.

Totes aquestes activitats formen part del Pla de Sensibilització 2016, que es dissenya en el marc del Consell Local de Cooperació amb el suport de la Diputació de Barcelona.