L’ENTITAT PALLASOS EN REBELDÍA POSA PUNT FINAL AL CICLE DEL MES DE LA COOPERACIÓ A VICJOVE

Una actuació del pallasso Ale Risorio de l’entitat Pallasos en Rebeldía posava fi aquest divendres al cicle «El mes de la cooperació al VicJove», amb un espectacle atrevit i solidari que va fer riure a petits i grans, i que va comptar amb un públic molt proper i participatiu. Riures contra Murs és el projecte que [...]

Una actuació del pallasso Ale Risorio de l’entitat Pallasos en Rebeldía posava fi aquest divendres al cicle «El mes de la cooperació al VicJove», amb un espectacle atrevit i solidari que va fer riure a petits i grans, i que va comptar amb un públic molt proper i participatiu.

Riures contra Murs és el projecte que porta a terme l’entitat gallega Pallasos en Rebeldía amb l’objectiu de portar somriures allà on més cal: zones de conflicte i camps de refugiats, on el riure no és el que més hi abunda. Mitjançant aquestes actuacions, a més, l’entitat fa crítica social i sensibilització, utilitzant la cultura com a eina de transformació. Amb aquest doble objectiu, l’actuació d’aquest divendres va servir per tancar aquest cicle de cooperació amb un espectacle de caire lúdic, però sense oblidar la part de responsabilitat en el món de la cooperació i la lluita per la pau i els drets humans.

Durant la seva actuació, Ale Risorio va fer riure a tot el públic assistent, sense fer distincions d’edat ni procedències. Durant una estona petits i grans van riure mitjançant aquest llenguatge universal del clown, que provoca rialles que trenquen fronteres d’edat, religions i cultures, i que a més vol enderrocar els murs i les fronteres que deshumanitzen el món actual.

La presentació de l’acte va anar a càrrec d’un dels membres més populars de l’entitat, Ivan Prado; en no poder-hi ser presencialment, l’activista i pallasso va intervenir-hi per videoconferència. Tot seguit, la Laura Arau, comunicadora i membre del Consell de Cooperació, juntament amb l’Àlex Pujols i l’Alguer Miquel del grup Txarango, ens varen explicar el treball realitzat juntament amb Pallasos en Rebeldía sobre el terreny, en els camps de refugiats de Calais i Idomeni, i la seva participació en el Festiclown Palestina.

La programació d’«El mes de la cooperació al VicJove», que s’ha portat a terme durant tot el mes d’abril ha tingut com a objectiu posar sobre la taula temàtiques d’actualitat i cooperació. Les jornades han servit per donar a conèixer diverses situacions de desigualtats, injustícies i vulneració dels drets humans que existeixen en el moment actual, i a la vegada mostrar diferents maneres d’actuar davant d’aquestes situacions. Tot això, mitjançant formats atractius i amb persones de renom en diferents àmbits.