Vic coopera al Senegal en diversos projectes

L’Ajuntament de Vic impulsarà els primers projectes de cooperació al Senegal, fruit de dos viatges que la regidoria de Cooperació ha realitzat a aquest país africà. A part de conèixer els projectes que el Consell Local de Cooperació està realitzant al Senegal, la construcció d’una escola de primària ja existent a la regió de Zinguinchor, a [...]

L’Ajuntament de Vic impulsarà els primers projectes de cooperació al Senegal, fruit de dos viatges que la regidoria de Cooperació ha realitzat a aquest país africà. A part de conèixer els projectes que el Consell Local de Cooperació està realitzant al Senegal, la construcció d’una escola de primària ja existent a la regió de Zinguinchor, a la comunitat rural de Diatok i que es troba en precàries condicions. Els contactes que s’han realitzat al Senegal també permetran obrir altres línies de cooperació amb institucions de la ciutat que actuaran al país.

A principis d’aquest mateix any, la regidora de Dones, de Joves, de Cooperació al Desenvolupament, Gràcia Ferrer, i la tècnica de Cooperació, Fabiola Mora, van realitzar un primer contacte a aquest país africà per poder veure els projectes que ja estaven en funcionament, així com identificar les necessitats i prioritats de cooperació existents. Ha estat ara durant el mes d’octubre que, amb un segon viatge, s’ha pogut concretar una línia de cooperació directa, fruit d’un conveni amb el programa ART GOLD Senegal del Programa de las Naciones Unidas para el Desarrollo. Gràcies a aquest conveni s’actuarà a la zona de Zinguinchor, coordinant la cooperació i les iniciatives que es duran a terme i identificant estratègies de col·laboració.

En el marc d’aquest programa s’hi integra la construcció d’una escola a Diatok, que serà el primer projecte que es durà a terme per la seva necessitat. ART GOLD hi aportarà la construcció d’un pou i de letrines i la sensibilització dels pares i mares a nivell de salut, higiene i escolarització. La Inspecció d’Ensenyament de Zinguinchor hi destinarà un nou mestre. Per la seva banda, la comunitat rural en farà el manteniment posterior. També es varen establir contactes amb institucions i entitats del Senegal que permetran una col·laboració bilateral entre l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, la Universitat de Vic, el Consorci Hospitalari de Vic i Centre de Formació d’Adults Miquel Martí i Pol amb d’altres de similars al Senegal, com la Universitat de Zinguinchor i l’Escola Nacional d’Art de Dakar.

El projecte ART GOLD també té com a prioritat crear la Casa de Desenvolupament a Zinguinchor amb l’objectiu que aquesta serveixi d’estructura tècnica de treball per acompanyar la comunitat local en les seves iniciatives pròpies, posant l’accent en el desenvolupament econòmic del país i fomentar l’ocupació.