Comencen les activitats de les Jornades de Cooperació 2010

El dimecres 27 d’octubre es van presentar les Jornades de Cooperació i Solidaritat a l’hospital del Consorci Hospitalari de Vic. La presentació va anar a càrrec de la Regidora de Cooperació al Desenvolupament, Gràcia Ferrer; Isabel Ramon, Directora d’àmbit Ambulatori i de Serveis Comunitaris del CHV; Andrea Corominas, anestesiòloga i representant del CHV al Consell [...]

El dimecres 27 d’octubre es van presentar les Jornades de Cooperació i Solidaritat a l’hospital del Consorci Hospitalari de Vic. La presentació va anar a càrrec de la Regidora de Cooperació al Desenvolupament, Gràcia Ferrer; Isabel Ramon, Directora d’àmbit Ambulatori i de Serveis Comunitaris del CHV; Andrea Corominas, anestesiòloga i representant del CHV al Consell Local de la Cooperació; i Fabiola Mora, tècnica de Cooperació de l’Ajuntament de Vic.

Ramon i Ferrer han coincidit en destacar el treball conjunt entre les institucions de la ciutat de Vic per un fi comú i de forma coordinada. Corominas també ha remarcat la feina de les petites ONG d’àmbit local, la feina de la qual es visibilitza i és efectiva. Mora ha explicat el contingut del Jornades Cooperació 2010 d’enguany i ha destacat la presència de Matthew Tree, escriptor, Pius Alibek, cuiner iraquià i filòleg, David Minoves, director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, i Josep Cortada, director de la Fundació Futbol Club Barcelona. També les activitats dirigides al públic familiar, la festa senegalesa i la festa de la cooperació que durarà tot un dissabte.

Després s’ha visitat i donat per inaugurada l’exposició del vestíbul del mateix hospital que ha estat produïda entre el Consorci Hospitalari de Vic i la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Vic. L’exposició recull fotografies dels punts de salut del Congo, Ruanda, Camerún, Gàmbia, Senegal i Txad. Les imatges han estat cedides per Camins ONG, Amics del Món, Medicus Mundi, l’Associació d’Amics i Amigues Diabugu Batapa, i els anestesiòlegs Pep Canudas i Andrea Corominas. Es podrà visitar fins el 30 de novembre tots els dies de la setmana de 9 del matí a 8 del vespre.