ESCENA COMUNITÀRIA: UN CRIT A L’ESPERANÇA

Els joves d'Escena Comunitària van presentar Des(Esperança), el passat 11 de maig a l'ETC de Vic, una obra teatral on desconstrueixen perjudicis sobre la salut mental

Des(esperança) es podrà tornar a veure el proper dissabte 8 de juny a les 8 del vespre a l'Institut del Teatre de Vic.
Des(esperança) es podrà tornar a veure el proper dissabte 8 de juny a les 8 del vespre a l'Institut del Teatre de Vic

Aquest any, els joves participants  han escollit la salut mental com a eix conductor del seu procés teatral, mostrant així, com les circumstàncies i entorn social en el que viuen poden fàcilment  incrementar les seves possibilitats de patir trastorns mentals.

Des(esperança) és doncs el seu treball final, l’obra teatral que han creat per poder mostrar totes les pressions a les que han de fer front com a joves en una societat complexa on la  jerarquització de les relacions socials, l’hegemonia cultural, la discriminació i les violències  els pot portar  al col·lapse. Però l'obra, és també una reivindicació cap a la cerca d’oportunitats que els permetin la construcció d’un futur millor.  

Degut a l’èxit i la bona acollida que va tenir l’obra el passat 11 de maig a l’espai ETC, Des(Esperança) es podrà tornar a veure el proper dissabte 8 de juny a les 8 del vespre  aquesta vegada a l’Institut del Teatre de Vic.

Escena Comunitària és un projecte teatral on les persones joves i adolescents treballen les seves emocions i parlen sobre les  inquietuds i preocupacions del món que els envolta. És un espai de relació, de cohesió i d’auto cura per a l’erradicació d’estereotips i perjudicis que impedeixen l’establiment de relacions equitatives entre elles. Un projecte que forma part del Pla d’educació per a la ciutadania global impulsat des de cooperació i Vicjove i dinamitzat per Teatrart, amb el suport de la Diputació de Barcelona.