Èxit de públic en l’estrena de Somnis d’Espígol, la pel·lícula produïda per l’Ajuntament de Vic i la Comparsa de Gegants de Vic

El film conté imatges inèdites de la ciutat i els gegants, des dels anys vint

D’esquerra a dreta: el guionista de la pel·lícula, Jordi Colom; la regidora de Cultura, Bet Piella;  l’alcalde de Vic, Albert Castells, i el representant de la Comparsa de Gegants de Vic, Roger Albert.
D’esquerra a dreta: el guionista de la pel·lícula, Jordi Colom; la regidora de Cultura, Bet Piella; l’alcalde de Vic, Albert Castells, i el representant de la Comparsa de Gegants de Vic, Roger Albert

Ahir es va presentar al públic, a L’Atlàntida de Vic, Somnis d’Espígol, la pel·lícula que repassa la història dels gegants i caps de llúpia, a través d’un exhaustiu repertori d’imatges d’arxiu, i que va reunir a més d’un centenar de persones de públic. Una comissió de l’Ajuntament de Vic, encapçalada per l’alcalde de Vic i la regidora de Cultura, va assistir a l’estrena d’aquest film ideat per Roger Albert, direcció i realització de Xef Vila, guió de Jordi Colom i produïda pel consistori, la Comparsa de Gegants de Vic i Espai Vital. El títol de la pel·lícula ret homenatge al seguici de Sant Miquel dels Sants, festivitat que se celebra a Vic des de 1779.

La primera tinent d’alcaldia i regidora de Cultura, Bet Piella, va posar en valor la tasca que s’ha fet per produir el film i va destacar l’escenari: “L’Atlàntida és el millor lloc per estrenar aquesta pel·lícula amb valors i tradicions tan vigatanes”. El representant de la Comparsa de Gegants de Vic, Roger Albert, va remarcar la importància de mantenir vives les tradicions, mentre que el guionista, Jordi Colom, va comentar la il·lusió que l’hi feia reunir tanta gent en una pel·lícula d’aquestes característiques i va agrair a tothom que hi ha participat.

Per a aquest film, s'han recuperat imatges inèdites dels gegants des dels anys vint passant per les dècades dels cinquanta, seixanta i noranta fins a arribar a l'actualitat. La realització del film ha estat possible gràcies a la cessió d'imatges de particulars que han permès la reconstrucció de la història d'aquests elements emblemàtics de la cultura popular vigatana.