Edulab: col·laboracions educatives del I Cicle d’Arts Digitals de Vic

L’eix educatiu del I Cicle d’Arts Digitals vol acostar i donar visibilitat a l’ecosistema educatiu en creació artística present a la ciutat a partir de la coneixença d’experiències creades per l’alumnat dels centres. Amb això es vol afavorir l’elecció d’itineraris formatius adreçats a la creació digital.

Edulab: col·laboracions educatives del I Cicle d’Arts Digitals de Vic.

Des dels laboratoris de creació digital s'han realitzat, aquest curs, tres col·laboracions amb centres educatius de Vic:

Amb l’Escola d’Art de Vic, en el marc del programa d’innovació educativa CooperArt del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, s'han dut a terme dues col·laboracions. Aquestes han estat amb els Graus Superiors de Gràfica Interactiva i d’Animació per a Videojocs. La tercera col·laboració ha estat amb el Grau de Multimèdia i Disseny de Videojocs de la UVic-UCC.

Llegim-nos

Osona Lab City | EArtVic | del 08/06 al 22/06

Vuit estudis de gràfica interactiva ens plantegen solucions diverses al repte de dissenyar un sistema participat de ressenyes i recomanacions en línia per a la Biblioteca Pilarin Bayés. 

L’alumnat ha treballat en el desenvolupament de l’encàrrec que va rebre de la Biblioteca Pilarin Bayés i l’Osona Lab City: crear un sistema en línia que permetés els usuaris de l’equipament interaccionar a través de ressenyes i recomanacions literàries en un espai comú.

La demanda partia de la diagnosi conjunta de la Biblioteca i l’Osona Lab City que cal impulsar una capa digital de la Biblioteca que respongui als criteris d’accessibilitat i d’equitat per a totes les persones usuàries de l’equipament: l’encàrrec era fer una eina que en ressalti encara més la seva vessant comunitària, fomenti l’intercanvi i el diàleg entre usuaris i usuàries o ressalti la importància dels Clubs de lectura, un dels seus punts forts.

Acosta’t a la planta -1 i explora la mostra.

L’Altra Biblioteca

Osona Lab City | EArtVic | Recurs estable

En aquesta mateixa línia de col·laboració, l’Escola d’Art, la Biblioteca Pilarin Bayés i l'Osona Lab City també treballat en el desenvolupament de diversos filtres d’Instagram en realitat augmentada per apropar l’equipament a les persones usuàries i visitants. 

L'alumnat, a través d'un treball col·laboratiu, s'ha organitzat per equips i ha desenvolupat diferents tipus de filtres que ens endinsen d'una manera diferent als espais de la Biblioteca Pilarin Bayés. Així, descobrim noves mirades de la biblioteca, aptes per a diferents tipus de públics.

Els filtres, ja instal·lats i del tot operatius, romandran actius durant una temporada i la majoria d'ells s'activen a través de codis QR situats en diferents punts de l'equipament. 

Lúdics interactius

Osona Lab City | UVic | de l’01/06 al 15/06

Des de les assignatures de Projectes i UX s'han dissenyat i instal·lat tres propostes fetes a mida: una aventura gràfica interactiva 2D a través del so, pensada per a infants i famílies, a la Sala Infantil, una instal·lació interactiva al tram d’escales que baixa a la planta -1 reinterpretant el clàssic Pesca mines, i un joc competitiu en grup a través de la relació del so i la imatge al medialab. Aquestes instal·lacions han estat operatives durant el juny de 2023 a la Biblioteca Pilarin Bayés.