Prop de 225 alumnes participen en 13 tallers de ‘Som Gent de Profit’ a Can Pau Raba
De l’11 al 15 d’abril prop de 225 alumnes de diferents centres de la ciutat han participat als tallers sobre el malbaratament alimentari
De l’11 al 15 d’abril prop de 225 alumnes de diferents centres de la ciutat han participat en els tallers sobre el malbaratament alimentari organitzats en el marc de la exposició ‘SOM GENT DE PROFIT‘ situada al centre cívic de Can Pau Raba.
En concret han participat alumnes del col·legi Escorial (2n ESO), el col·legi Pare Coll (1er ESO), Escola Sta CAterina (3r i 4rt de primària), de la Casa d’oficis (alumnes de cuina) i diversos grups de ‘Dones la Clau’.
Els tallers, conduïts per l’Apro i la Fita, han permès explicar on es produeix el malbarament alimentari, com cal planificar les compres, com cal conservar els aliments i com gestionar els sobres que puguem tenir. Hem de tenir en compte que un 60% del malbaratament es produeix a les llars particulars i que cada un de nosaltres llença 35 kg d’aliments cada any a les deixalles, per un valor de 112 €.
Els participants als tallers han simulat tenir un restaurant, en el qual han hagut de fer propostes imaginatives i viables per reduir el malbaratament en el dia a dia, així com elaborar un menú a partir d’aliments que havien sobrat del dia anterior i que eren aptes per ser consumits.
Entre els propostes en destaquen: que els restaurants ofereixin plats de diferents talles, que l’usuari pugui determinar la quantitat que li posin al plat, que el client es pugui endur el que li ha sobrat al plat, oferir un dia amb menús d’aprofitament, col·laborar amb menjadors socials,…
En conjunt les valoracions dels tallers han estat molt positives i han aconseguit sensibilitzar als seus participants sobre la importància de reduir el malbaratament alimentari.