L’Ajuntament de Vic posarà punts liles a les piscines de l’ETB i el Patí Vic

És un projecte d’intervenció comunitària de prevenció i sensibilització de les violències masclistes en els espais d’oci

Hi haurà un punt lila a les piscines de l’ETB i el Patí Vic fins el 31 de juliol.
Hi haurà un punt lila a les piscines de l’ETB i el Patí Vic fins el 31 de juliol

L’Ajuntament de Vic i la Cooperativa Fera Ferotge col·laboren, aquest estiu, amb el projecte Cures Arreu. Un projecte d’intervenció comunitària de prevenció i sensibilització de les violències masclistes en els espais d’oci, i concretament l’acció de PUNT LILA DIÜRN, un espai educatiu per a totes les edats, a les piscines de l’ETB i el Patí Vic. És una subvenció del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat. 

Des del 26 de juny i fins al 31 de juliol en ambdós espais, en horari de matí, la Cooperativa Fera Ferotge oferirà dinàmiques, jocs i materials de sensibilització per a la prevenció de les violències masclistes.

A partir de Protocol local per a l’abordatge integral de les violències masclistes, La regidoria d’Activitat Física i Esports i la d’Igualtat de l’Ajuntament de Vic treballa en el marc del grup de treball de prevenció amb diferents línies per prevenir aquestes violències masclistes i lgtbifòbiques que es materialitzen en diferents formats.

Protocol local per a l’abordatge integral de les violències masclistes

L’objectiu és donar a conèixer que aquesta prevenció s’ha d’encaminar a evitar o reduir la incidència de les violències masclistes per tal de reduir els factors de risc i impedir-ne així la normalització; dissenyar accions per sensibilitzar i informar a la ciutadania dels recursos del territori; i, sobretot, visualitzar que cap forma ni manifestació de violència es pot justificar o tolerar.

D’una banda, el treball en xarxa i coordinació amb diferents agents del territori és fonamental per identificar i col·laborar conjuntament en matèria de prevenció i així ampliar i visualitzar el compromís cada cop més extens en la lluita contra les violències. Per altra banda, optimitzar els recursos i accions que cada recurs té per aquesta finalitat.