La història del bàsquet femení a la ciutat de Vic, en imatges

L’Ajuntament de Vic promou una campanya de recollida de fotografies entre el 3 i el 28 de juny, en el marc de les activitats de la Capitalitat del Bàsquet Femení

La història del bàsquet femení a la ciutat de Vic, en imatges.

Amb la finalitat de recollir la història del bàsquet femení de Vic al llarg dels anys, l’Ajuntament de Vic inicia una campanya de recollida de fotografies, en el marc de les activitats de la Capitalitat del Bàsquet Femení 2024, títol que Vic ostenta aquest any.

Totes aquelles persones interessades en participar i compartir les seves imatges cedint-les a l'Arxiu Municipal de Vic i a l’Arxiu Comarcal d’Osona poden enviar-les per correu electrònic a esports@vic.cat o portar-les personalment a les oficines del Femení Osona (dimecres de dos quarts de 6 a les 8 de la tarda) i del Club Bàsquet Vic (dilluns, dimecres i divendres de les 6 a les 8 de la tarda) al Pavelló Municipal Castell d'en Planes de Vic.

El material aportat serà processat i les fotografies escanejades, però es retornaran els originals al propietari. La campanya de recollida estarà activa entre el 3 i el 28 de juny de 2024.

 

Vic, Capital del Bàsquet Femení 2024

La ciutat de Vic és la Capitalitat del Bàsquet Femení del 2024, una distinció que subratlla la seva estreta vinculació cultural amb el paper de la dona en l'esport. Aquesta designació té com a objectiu donar visibilitat i empoderar les dones en aquest àmbit des de diverses perspectives i rols. és una iniciativa que neix de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), ja que l’any 2018, Espanya va ser seu del Mundial de bàsquet Femení, en l’anomenat Universo Mujer, que va representar una oportunitat de mostrar al món com es fan les coses i en quin punt estem en aquests moments. La FCBQ, seguint la línia estratègica iniciada fa anys per promoure l’esport femení, va posar en marxa un projecte innovador on el protagonisme fos del binomi dona - bàsquet.

Així doncs, al llarg d'aquest any, Vic acollirà una àmplia gamma d'activitats esportives, culturals, formatives i populars, amb la intenció de connectar amb el màxim nombre possible d'agents implicats. Aquest ventall d'activitats ha estat possible gràcies al treball conjunt de les diverses àrees i regidories de l'Ajuntament de Vic, amb la col·laboració institucional de la Diputació de Barcelona, la Secretaria General de l'Esport i els clubs de bàsquet locals: Femení Osona i Club Bàsquet Vic.