Més de 700 ciclistes es diverteixen a la tercera edició del Bike Show Vic-Osona

La capital d’Osona respira ciclisme en una jornada extraordinària, que recull l’essència d’aquesta fórmula que combina competició i diversió amb la bici

3a edició del Bike Show Vic-Osona.
3a edició del Bike Show Vic-Osona

Més de 700 ciclistes de totes les edats van participar el passat dissabte 25 de maig, a les diferents proves esportives del Bike Show Vic-Osona. La tercera edició d’aquest festival ciclista va tenir el tret de sortida a les 9h amb la Gravel Ride Tour Vic, una cursa que ha proposat dues distàncies de 80 i 120 quilòmetres per pistes forestals i camins de muntanya pels voltants de la ciutat de Vic, en una modalitat que cada any guanya més adeptes.

La zona esportiva de Vic va estar l’escenari d’on sortien i on també acabaven les diferents curses, com la més competitiva de la jornada, la prova estrella de MTB del Bike Show. La Marathon Cup 3 Turons plantejava als corredors un recorregut de 47 quilòmetres i 1.186 metres de desnivell positiu, i des de la mateixa sortida es podia percebre com la cursa seria molt competida. A la categoria masculina, Martí Arán ha estat el més ràpid, seguit de Martí Cateura i Ever Alejando Gómez. En categoria femenina s’ha imposat Neus Parcerisas, i l’han acompanyada al podi Núria Surià i Sophie Giovane.

I tot just després d’aquesta sortida es van posar en marxa els participants a la versió més curta de la prova, la Marathon Cup 2 Turons, amb 40 quilòmetres i 875 metres de desnivell, i un recorregut per gaudir de Vic i el seu entorn natural. Finalment, per tancar les proves matinals, va tenir lloc la sortida de la clàssica Turonet, amb 15 quilòmetres i de caràcter familiar i molt festiva. Una cursa ideal per estrenar-se en les competicions sense la pressió del cronòmetre ni de les classificacions, i en la qual hi van participar famílies senceres i grups escolars que s’inicien en la pràctica del MTB.  

A la tarda, el torn per les categories infantils

Al migdia es va fer el lliurament de premis de la Marathon Cup i, a la tarda els ciclistes més joves i centenars d’acompanyants van omplir d’emoció el circuit de la Copa Catalunya Infantil. Amb un ambient extraordinari el nombrós públic es va entregar a l’esforç i el progrés dels joves ciclistes, en una gran jornada de ciclisme. El Bike Show Vic-Osona l’organitza Ocisport conjuntament amb l’Ajuntament de Vic, i amb la col·laboració de les entitats ciclistes locals i Jufré Cycling.

Amb el lliurament de premis es va posar el colofó a una jornada ciclista excepcional, que ha convertit Vic i la comarca d’Osona en l’epicentre ciclista del país. Combinant diferents disciplines es va aconseguir mobilitzar tant a esportistes professionals com a ciclistes amateurs i d’edat infantil, atrets per les múltiples propostes d’una gran jornada d’esport i diversió.