Vic acull la primera Trobada de Presidentes de Clubs de Catalunya

La jornada s’inclou dins els actes de VIC 2024 – Capitalitat del Bàsquet Femení Català

Vic acull la primera Trobada de Presidentes de Clubs de Catalunya.

La capital osonenca engega enguany així un any ple d’activitats esportives però també culturals, formatives i de caire popular, amb la voluntat d’arribar als màxims agents possibles. El ventall d’activitats que ofereix ha estat fruit del treball de les diverses àrees i regidories del l’Ajuntament de Vic implicades i una comissió de treball formada per l’Ajuntament de Vic, la Federació Catalana de Bàsquet i els clubs de bàsquet vigatans: Femení Osona i CB Vic.

Vinculat a la campanya #DemanaCanvi de la Federació Catalana de Bàsquet, la campanya de sensibilització i conscienciació de la necessitat del canvi en l'esport femení i en el bàsquet en particular i amb l'objectiu d'arribar als diferents agents, es va convocar el passat diumenge 25 de febrer a les presidentes dels clubs de bàsquet de tot Catalunya i a les presidentes de clubs esportius de la ciutat de Vic a una jornada de networking.

La trobada va comptar amb la participació de 25 presidentes i directives de tot Catalunya que van definir objectius i accions de visibilitat, referenciació, equitat i respecte en relació al paper transformador dels models i les relacions de gènere. El regidor d’Activitat Física i Esport de l’Ajuntament de Vic, Eduard Comerma, va remarcar la necessitat de ‘visibilitzar l’esport femení i generar referents’ com a un dels reptes de la Capitalitat.

La diada va coincidir amb la trobada d’escoles de bàsquet de la Catalunya Central, on van participar prop de 150 nens i nenes, a qui es va regalar una samarreta de participació amb el logotip de VIC 2024, Capitalitat del Bàsquet Femení.