Afectacions a la mobilitat per la celebració del Mercat del Ram

Del 21 al 25 de març es tallarà la circulació a diversos carrers de la ciutat i es produiran afectacions al servei de transport públic

Carrers tallats i zones d'aprarcament afectades.
Carrers tallats i zones d'aprarcament afectades

Els dies 22, 23 i 24 de març, la ciutat de Vic acull el tradicional mercat amb un extens programa d’activitats relacionades amb el món agroramader, a més de propostes lúdiques i comercials que complementen la cita festiva i popular del sector primari. Pots consultar el programa aquí.

La ubicació de les diferents mostres i activitats comporta el tancament d'alguns dels carrers de la ciutat, amb les corresponents afectacions a la mobilitat en vehicle privat motoritzat, bicicleta i en transport públic, tant urbà com interurbà.

A continuació es detallen aquestes afectacions:

Durant aquest interval de temps, des de les 7 del matí del dijous 21 de març fins a les 10 del matí del dilluns  25 de març,  es tallarà la circulació:

 • a l'avinguda del Mercat, entre el c. de la Llotja i de Joan de Serrallonga.
 • al carrer de Joan de Serrallonga entre av. del Mercat i el c. Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals.
 • al carrer de la Llotja entre els carrers del Mercat i el c. Historiador Ramon d’Abadal de Vinyals.
 • al carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal entre Av. Països Catalans i c. d’en Perot Rocaguinarda.
 • al carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal en sentit Av. Països Catalans entre l’Eix Onze de Setembre i el c. d’en Perot Rocaguinarda.  
 • al carrer de Joan de Serrallonga només es permetrà l’accés als veïns d’aquest carrer.

 

Durant aquest mateixos dies, es deshabilitaran dos carrils de circulació del carrer de Mossèn Josep Gudiol i s’habilitarà un carril per sentit de circulació. En funció del trànsit, hi poden haver altres afectacions puntuals a la circulació en els carrers adjacents als previstos inicialment. Addicionalment, el dissabte 23 de març el mercat del dissabte ocuparà el c. de Jacint Verdaguer  entre la Rambla Davallades i el c. del Bisbe Morgades, de manera que de 5.30 h. a 16.00 h., la circulació en vehicles restarà prohibida.

Al voltant de la zona on hi haurà els expositors del Mercat del Ram es prohibirà l’aparcament de vehicles.

 • del 14 al 25 de març. S’eliminarà l’aparcament de El Sucre.
 • del 21 al 25 de març s’eliminarà l’aparcament Joan de Serrallonga i els ubicats als vials on la circulació estarà prohibida pel mercat.

Els carrils bici ubicats en els vials i/o voreres on es talla la circulació de vehicles motoritzats també restaran inhabilitats del 21 al 25 de març al migdia. El punt de càrrega ràpida de vehicles elèctrics ubicat a l’av. del Mercat quedarà anul·lat del 21 de març a les 7.00 h. fins el dilluns 25 de març a les 10.00 h.

 

Afectacions en el transport públic

 

Bus urbà

Durant la celebració del Mercat del Ram totes les línies del bus urbà funcionaran amb normalitat, però hi haurà dues parades que seran anul·lades de forma puntual:

 

 • Del dijous 21 a les 7.15 h fins al dilluns 25 , la parada del bus urbà “Pl. Estació” de la L1, L2 i L3 quedarà anul·lada, i la parada de l’Estació d’Autobusos serà la més propera, situada a 3 minuts a peu.
 • Dissabte 23 al matí, de 7.15 h a 16.30 h, la parada de bus urbà “Verdaguer”, de les línies L1, L2, L3, L4 i L6 quedarà anul·lada. La parada més propera és la parada “Rambla Davallades”, situada a 2 minuts a peu.
 • Dissabte 23, durant tot el dia, la parada de bus urbà “El Sucre”, de la línia L3, quedarà anul·lada. La parada més propera és la parada “ctra. de Prats, situada a 5 minuts a peu.

  

Bus interurbà

Del dijous 21 de març al dilluns 25 de març a les 10.00 h, les parades Pont del Blanqueig i Passeig de la Generalitat de totes les línies interurbanes que hi tenen parada, quedaran anul·lades, tenint com a única parada a Vic, l’estació d’autobusos.

Afectacions al transport public.JPG